Članak je filtriran: Četvrtak, 23 Maj 2019

Neusklađenost potreba tržišta rada s obrazovnim sustavom u Hrvatskoj sve je više izražena. Da bi  obrazovanje stvaralo konkurentne radnike, i same obrazovne ustanove moraju biti konkurentne. Priče o nedostatku kadrova izlaze na površinu gotovo svaki dan, pa se postavlja pitanje, poduzimaju li se konkretne mjere u vezi s deficitarnim, a potom i suficitarnim zanimanjima? Jesu li se dosadašnje upisne kvote utvrđivale na ispravan način?, pitanja su koja je otvorio HRT.

Objavljeno u Radnički MS

Posljednji podaci Centralne banke BiH pokazuju da su, zaključno s ožujkom ove godine, sektoru stanovništva bile plasirane ukupno 9,4 milijarde KM, od čega se više od sedam milijardi KM odnosi na nenamjenske kredite, piše Večernji list BiH

Objavljeno u Radnički MS

U sarajevskom naselju Dobrinja predveče je nepoznata osoba nožem izbola mladića koji je prebačen u sarajevsku bolnicu.

Objavljeno u BiH

Putin traži slike iz muzeja u Zagrebu vrijedne milione evra - Ruske diplomate u Zagrebu pripremaju se za prvu službenu posjetu predsjednika Rusije Vladimira Putina Hrvatskoj, do koje bi, kako je nedavno najavio ruski ambasador u Hrvatskoj Anvar Azimov, moglo doći sljedeće godine.

Objavljeno u Magazin

Ko su najpoželjniji poslodavci u Hrvatskoj i u čemu se kriju razlozi njihove atraktivnosti, otkriva petnaesto po redu istraživanje "Poslodavac prvog izbora".

Objavljeno u Radnički MS

Nepoznata osoba je u poslijepodnevnim satima nazvala i prijetila da će raznijeti Tužilaštvo i VSTS BiH.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik pružio je podršku predsjedniku Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milanu Tegeltiji, naglasivši da je riječ o još jednom napadu na srpske kadrove.

Objavljeno u Politika

Kancelarija za odnose s javnošću ambasade SAD poručila da očekuju brzu istragu o navodima da je Milan Tegeltija, predsjednik VSTS, umiješan u određene koruptivne radnje.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Milan Tegeltija komentarisao je video razgovora između njega i Nermina Aleševića i predaju novca inspektoru SIPA-e Marku Pandži koji je objavio portal Žurnal.

Objavljeno u BiH

Nakon što je švedska televizija objavila prilog o iseljavanju iz Iloka na istoku Hrvatske na kojem se vide napuštene kuće i puste ulice, Hrvat Petar Petrović, koji živi u Švedskoj objavio je 13. maja na svom Fejsbuk profilu pomenuti prilog uz komentar da ga je sramota što je Hrvat, pišu 24sata.hr

Objavljeno u Radnički MS