Članak je filtriran: Petak, 03 Maj 2019

Zagrebačka banka objavila je na Facebook profilu iznenađujuću vijest da se 1. lipnja povlači s te društvene mreže kako bi se što predanije posvetila unapređivanju vlastitih komunikacijskih kanala.

Objavljeno u Magazin

Rukavica je bačena: jedna od najljepših žena svijeta, brazilski top model i velika poklonica boksačkih treninga, svoju omiljenu sportsku aktivnost stavlja u humanitarnu službu i u ring na eksluzivni trening izaziva dostojnog protivnika ili protivnicu. Zakazala ga je u glavnom gradu Meksika, gdje će boraviti sredinom svibnja kao ambasadorica organizacije Laureus Sport for Good i švicarske urarske manufakture IWC iz Schaffhausena, piše Lider.

Objavljeno u Radnički MS

Kantonalni sud Sarajevo odredio je 30-dnevni pritvor Mujagi Ivazoviću (63), policajcu u penziji, osumnjičenom da je sa tri hica iz pištolja usmrtio 37-godišnjeg sina Semira Ivazovića, zvanog Diša. Zločin se desio 29. aprila naveče, u sarajevskoj Ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami. ​

Objavljeno u BiH

List El Diario piše kako se želi izbjeći da grobovi Pavelića i Luburića budu mjesta okupljanja neofašista i ultradesničara te da bi njihovi posmrtni ostaci mogli biti poslani u državu njihova rođenja

Objavljeno u Politika
Petak, 03 Maj 2019 18:16

Kosovo suspenduje takse na 120 dana

Nakon sastanka sa liderima privremenih prištinskih institucija, predsjednik parlamenta, Kadri Veselji, rekao je da je Berlinski samit bio koristan.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iskoristio je danas priliku zajedničkog obilaska radova na izgradnji mosta kod Obrenovca na Koridoru 11 da od ambasadorke Kine Čen Bo "izmami" nekoliko obećanja.

Objavljeno u Region

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da su mu ljudi bliski predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu tokom posjete Ankari prenijeli da je bivši srpski član Predsjedništva Mladen Ivanić obećao Erdoanu da će se on postarati za napredak BiH ka članstvu u NATO.

Objavljeno u Politika

Svečanom ceremonijom u prisustvu brojnih zvanica danas je otvorena Camlica u Istanbulu, najveća džamija izgrađena u modernoj Turskoj.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas u Banjaluci da je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan veoma zainteresovan da proces formiranja vlasti na nivou BiH bude završen što prije.

Objavljeno u Politika

Evropska unija treba da prestane da obmanjuje Tursku u vezi sa njenim šansama da postane član bloka i umjesto toga treba da joj ponudi "sveobuhvatno strateško parnerstvo", rekao je danas mađarski ministar spoljnih poslova Peter Siarto.

Objavljeno u Magazin