Članak je filtriran: Subota, 04 Maj 2019

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik i SNSD nisu i neće pristati na Akcioni plan za članstvo u NATO /MAP/ i to dobro znaju u PDP-u, a bilo kakva unilateralna akcija u vezi sa Nacionalnim godišnjim planom i bilo čim što ima veze sa NATO savezom i sa MAP-om dovešće do destabilizacije BiH, upozorio je portparol SNSD-a Radovan Kovačević, prenosi Srna.

Objavljeno u BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda Željko Komšić najoštrije je osudio okupljanje radnikala Vojislava Šešelja u Hrtkovcima.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je odnos Beograda u Prištine i način na koji će taj problem biti riješen pitanje suvereniteta i integriteta države Srbije, a ne pitanje za nadrianalitičare ili kvazipolitičire iz regiona, koji bi da dijele u pravilu nekorisne savjete, pa čak i kada im ih niko ne traži.

Objavljeno u BiH

Briselski portal Politiko piše danas da je samit u Berlinu bio neuspješan u pokušaju da omogući “izlazak iz ćorsokaka” u koji je zapao dijalog između Beograda i Prištine što, kako ocjenjuje, ukazuje na propuste u spoljnoj politici EU.

Objavljeno u Politika

Narodni poslanik SDS, Davor Šešić je govoreći o najavljenom Rezervnom sastavu policije rekao da struka mora reći svoje, a Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dokazati da je to zaista potrebno.

Objavljeno u BiH

Poražavajuće je da srbijanska država u 2019. dopušta skup istih ljudi u Hrtkovcima koji su progonili vojvođanske Hrvate, napisala je na Twitteru predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, u vrijeme dok se u tom selu održava kongres Srpske radikalne stranke (SRS) haškog osuđenika Vojslava Šešelja.

Objavljeno u Politika
Subota, 04 Maj 2019 14:41

Plan za NATO uz odobrenje Dodika!

Partija demokratskog progresa /PDP/ tvrdi da će ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš predati Prvi godišnji nacionalni program za NATO, čime se kreće u aktiviranje Akcionog plana za članstvo u NATO /MAP/.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj najavio je da će tražiti da u Krivični zakonik Srbije bude unesena odredba kojom bi bila predviđena kazna doživotnog zatvora za onog ko kaže da je u Srebrenici počinjen genocid.
– Nismo zataškavali zločin, ali ne damo da se preuveličava i da se baca ljaga na srpski narod – rekao je Šešelj na Kongresu SRS-a u Hrtkovcima na kojem je ponovo izabran za lidera stranke, prenijela je Srna.

Objavljeno u Politika

Nosilac liste konzervativne Narodne partije Evrope na izborima za EP Manfred Weber ističe da je Zapadnom Balkanu potrebna evropska perspektiva.

Objavljeno u Politika

Zemlje regiona, kada su u pitanju plate radnika, daleko su od razvijenih zemalja Evropske unije. Radio Slobodna Evropa uradio je grafički prikaz kolike su prosječne plate u zemljama regiona.

Objavljeno u Radnički MS