Članak je filtriran: Nedjelja, 05 Maj 2019

Robert Herjavec zaradio je novac na sigurnosti interneta, ali su se i njegove neobične investicije u emisiji "Shark Tank" isplatile.

Objavljeno u Magazin

Iz Sindikata trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske traže od nadležnih ministarstava i inspekcija da se ne radi u dane praznika, odnosno da se izvrši kontrola eventualnog rada za praznike, kao i plaćanje radnika. Gradonačelnike i načelnike gradova i općina mole da u svojim odlukama o radu za dane republičkih praznika i blagdana ne dopuste rad trgovačkih centara i trgovina ili da to, ipak, bude minimum otvorenih trgovina, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

Poznato je da ravnatelji, učitelji i profesori škola u Hrvatskoj uključenih u eksperimentalnu reformu "Škola za život" dobivaju povišicu na plaće koja im je osigurana isplatom prekovremenog rada. Do danas je njih oko 2020 dobilo tu naknadu. HRT je načinio istraživanje koliko je to mjesečno i kako se raspoređuje.

Objavljeno u Radnički MS

Više od polovice zaposlenih u Sloveniji u idućih 15 do 20 godina očekuju drastične promjene jer će prema procjeni Organizacije za ekonomsku suradnju i razvitak (OECD) zbog automatizacije biti ukinuta četvrtina postojećih radnih mjesta, dok će ih se još 27 posto transformirati, pa će za njihovo obavljanje trebati dokvalifikacija, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik privremenih institucija u Prištini Hašim Tači izjavio je da ni u kakvim okolnostima neće dozvoliti da se za rješenje Kosova upotrijebi model Južnog Tirola, dvojnog suvereniteta, Republike Srpske ili Zajednice srpskih opština sa izvršnim ovlašćenjima, prenijeo je Tanjug.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će Kosovo u budućnosti dobiti nezavisnost i suverenost na cijeloj teritoriji, ali ne zato što će on da ga prizna, već zato što nije prošlo rješenje koje je on nudio. On, međutim, nije precizirao šta je tačno nudio, ni kome.

Objavljeno u Politika

"Medicinske sestre i tehničari su jedan od najvažnijih čimbenika za stabilnost sustava zdravstva i Ministarstvo zdravstva mora u suradnji s sestrinskim institucijama stvoriti pozitivnu klimu i spriječiti odljev medicinskih sestara..."

Objavljeno u Radnički MS

Srpski mediji često su pisali o Šabanovim preljubima, ali ovaj je posebno ostavio traga nakon njegove smrti. Jedna od ljubavnica, Ivona Negovanović Cuca otkrila je nove pojedinosti o odnosu.

Objavljeno u Stars

U Sjevernoj Rajni-Vestfaliji pripremaju se na jedinstven pothvat. Scenarij je pomalo sličan porinuću broda. No, ovaj put riječ je o izgradnji nove dionice autoputa zbog čega namjeravaju pomaknuti već postojeći vijadukt za 20 metara. Ogromna konstrukcija podignut će se i prebaciti na novu lokaciju uz pomoć hidrauličnih dizalica koje bi trebale pomaknuti cijelu konstrukciju, piše Express.

Objavljeno u Atrakcije

Zijad Strika radio je u Željezari Zenica 35 godina i šest mjeseci. Odlazak u stečaj zeničkog giganta dočekao je sa 27 kolega i snovima o penziji, piše Oslobodjenje.

Objavljeno u Radnički MS