Članak je filtriran: Ponedjeljak, 06 Maj 2019

Kompanija razvija novu verziju hrane od bjelančevina iz biljaka. - Ikea je odlučila slijediti trend potražnje za alternativama mesu razvojem veganske verzije čuvenih švedskih mesnih okruglica, zaštitnog znaka restorana u njezinim trgovinama namještaja.

Objavljeno u Atrakcije

Po plaćama u nespecijaliziranoj trgovačkoj prodaji odskaču još Kaufland Hrvatska s 2141 radnikom i prosječnom plaćom od 6704 kn, Fliba, odnosno Emmezeta s 588 zaposlenih i 6773 kn, Müller trgovina Zagreb s 1085 radnika i 5532 kuna te Bipa s 397 i 5246 kn, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

Nakon nekoliko godina more je odnijelo sav pijesak pa su lokalci donosili novi kamen koji se pretvarao u žal pa opet u pijesak. Tako će činiti opet i opet kako bi očuvali svoj mali raj“, stoji u obrazloženju nagrade plaži Pasjača u blizini mjesta Popovići, koja je rezultat rada čovjeka i prirode.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 06 Maj 2019 23:09

Upitna većina u Tuzlanskom kantonu

Novoformirana skupštinska većina, predvođena SDP-om, danas je u Skupštini Tuzlanskog kantona pokušala dogovoriti principe svog budućeg djelovanja kako bi se deblokiralo konstituisanje izvršne i zakonodavne vlasti. Većina je upitna, dva zastupnika SBB-a nisu došla na sastanak, a zastupnici PDA su odbili da podrže Vladu u kojoj PDA neće imati svoje ministre i biti dio vlasti, objavila je FTV.

Objavljeno u BiH

Ministar odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš rekla je da je sa komandantom Zajedničke komande snaga NATO-a u Napulju admiralom Džejmsom Fogom razgovarala o saradnji sa ovom vojnom alijansom i intenziviranju edukacije pripadnika Oružanih snaga BiH, a razmijenjena su i mišljenja o evroatlantskom putu BiH, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović ocijenili su na sastanku sa komandantom Zajedničke komande savezničkih snaga u Napulju admiralom Džejmsom Fogom da odbijanje evroatlantskih integracija, koje podjednako podrazumijevaju EU i NATO, ne vodi ka stabilnosti i bezbjednosti BiH.

Objavljeno u Politika

Veliki glumac Miodrag Petrović Čkalja umro je zaboravljen i u siromaštvu!

Objavljeno u Stars

Besplatna energija za električne i hibridne automobile u Hrvatskoj tokom ove godine polako će otići u prošlost. Vlasnici e-punionica u ovoj zemlji kreću u naplatu struje za automobile.

Objavljeno u Region

Samo 37 putnika je preživjelo stravičnu avionsku nesreću u Moskvi.

Objavljeno u Magazin

Kako na izjavu Aleksandra Vučića da će Kosovo dobiti punu nezavisnost reaguju političari, analitičari i građani?

Objavljeno u Politika