Članak je filtriran: Utorak, 07 Maj 2019

Srbija će nakon izgradnje auto-puta Kuzmin-Sremska Rača, finansirati i izgradnju dionice auto-puta do Bijiljine, rekao je Aleksandar Vučić u emisiji Upitnik na RTS.

Objavljeno u Politika

SDP-ov prijedlog za povećanjem plaća u Hrvatskoj nije u Hrvatskom saboru dobio podršku vladajućih jer, kako su objasnili, time ne bi bili obuhvaćeni građani s najmanjim prihodima, a jedinice lokalne samouprave istodobno bi ostale bez 2,4 milijarde kuna, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

»Mislim da se brojni pušači osjećaju kao otpadnici, kao da se moraju skrivati, a to je glupo. Iako pušenje nije dobro jer šteti zdravlju, odrasli ljudi bi morali sami odlučiti što rade«, istaknula je.

Objavljeno u Atrakcije

Predvodeći plavi tim kandidata HDZ-a Hrvatske na izborima za Europski parlament Dubravka Šuica u utorak je u Slavonskom Brodu istaknula kako u HDZ-u nisu protiv ulaska Srbije i Bosne i Hercegovine u Europsku uniju, ali tek kad ispune uvjete za članstvo te je ocijenila nerealnim najave da bi to moglo biti do 2025. godine.

Objavljeno u Politika

Hrvatska je zahvaljujući izmjenama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, koje su stupile na snagu 25. travnja, tvrtkama registriranima za proizvodnju lijekova pružila mogućnost da u svoj proizvodni asortiman uključe i lijekove od kanabisa

Objavljeno u Atrakcije

Na povratku s trodnevnog posjeta Bugarskoj i Sjevernoj Makedoniji papa Franjo u avionu je razgovarao s novinarima. HRT-ova dopisnika Silvija Tomaševića zanimalo je Papino mišljenje o proglašenju Alojzija Stepinca svetim, objavio je HRT.

Objavljeno u Politika

Pomoćnik ministra u Vladi RS ima 200 KM veću platu od bageriste u privatnoj kompaniji, NK radnik u privatnoj termoelektrani ima veću platu od pravnika u upravi, a neki konobari mogu da zarade gotovo kao ljekari, piše Srpskainfo.com.

Objavljeno u Radnički MS

(Na fotografiji: Konzul mrtav pijava spava na klupama aerodroma u Beogradu) Konzul Republike Grčke u Crnoj Gori Teodoros Mihalopulos izazvao je u utorak navečer diplomatski skandal na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla".

Objavljeno u Atrakcije

Komandant združenih snaga NATO u Napulju admiral Džejms Fogo vrlo jasno je, tokom posjete BiH, akcentirao da podržava da “Bosna i Hercegovina podnese NATO-u prvi godišnji nacionalni program jer će to, po njegovim riječima, biti doprinos stabilnosti i sigurnosnom okviru potrebnom za ekonomski rast i prosperitet zemlje”.

Objavljeno u BiH

Još nema konačne odluke nadležnih o tome hoće li doći do povećanja stope PDV-a, koja sada iznosi 17%. U vezi s tim bi sutra trebali raspravljati članovi Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje Bosne i Hercegovine. Iz Uprave ističu da su oni za ostanaka postojeće jedinstvene stope, ali postoje i inicijative o povećanju stope, ili, pak, uvođenja više stopa, pa i nulte za određene proizvode.

Objavljeno u Radnički MS