Članak je filtriran: Srijeda, 08 Maj 2019

Ugledni portal Politico napravio je veliki intervju s hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem, s kojim je razgovarao novinar Jacopo Barigazzi.

Objavljeno u Magazin

Šef Srpskog kluba u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Nenad Stevandić, gostujući u emisiji Telering, istakao je da je kao predstavnik naroda išao u Brisel na "Rouz rot" seminar Parlamentarne skupštine NATO, objavio je RTRS.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 08 Maj 2019 21:58

"Priznanje Kosova uslov Srbiji za EU"

Predsjednik Kosova Hašim Tači, izjavio je večeras u Tirani da srpski predsjednik Aleksandar Vučić zna da je priznanje kosovske nezavisnosti uslov za priključenje Srbije članstvu u EU, prenosi Tanjug.

Objavljeno u Politika

Za 14. maj ove godine zakazano je predavanje posjeda jednog od vlasnika zemljišta i objekata koji se nalaze na području eksploatacijskog polja Rudnika Šikulje kod Lukavca. Vlasnici ne žele napustiti svoja imanja, a rudari Površinskog kopa Šikulje najavljuju za petak ponovne proteste.

Objavljeno u Radnički MS

Šefica diplomatije EU Federika Mogerini odbacila je danas u Tirani navode Ramuša Haradinaja koji optužuje nju i predsjednike Albanije i Srbije, kao i kosovskog predsjednika, da su dio "plana za podjelu Kosova", prenosi Tanjug.

Objavljeno u Politika

U Tirani je večeras organizovan protest protiv dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, objavio je RTS.

Objavljeno u Politika

Na sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH razmatrana je trenutna politička situacija u Bosni i Hercegovini, koja je, uprkos ubjeđivanju aktuelnih vlastodržaca o neviđenom napretku, ocijenjena kao poražavajuća zbog loše ekonomske situacije, kao i blokada evropskog i NATO puta naše države, saopćeno je iz ove stranke.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 08 Maj 2019 17:06

Prijetnja aktivacijom bonskih ovlasti

SAD i Britanija Inzku: Koristi bonska ovlaštenja u BiH - Većina predstavnika zemalja članica Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija su, nakon obraćanja visokog predstavnika Valentina Incka i predstavljanja 55. izvještaja o stanju provođenja mira u BiH, iskazali zajedničku zabrinutost zbog pojedinih postupaka političkih predstavnika u BiH, što se naročito odnosilo na kršenje Dejtonskog mirovnog sporazuma, formiranje rezervnog policijskog sastava u Republici Srpskoj, nepoštivanje vladavine prava te negiranje genocida i slavljenje osuđenih ratnih zločinaca.

Objavljeno u Politika

Predsednik Kosova Hašim Tači, razgovarao je danas uoči samita Brdo Brioni u Tirani sa albanskim premijerom Edi Ramom o, kako je naveo, nacionalnom ujedinjenju Albanaca i potpunom otvaranju granice između Albanije i Kosova, te pripajanju tri opštine juga centralne Srbije kosovskoj teritoriji, javlja Tanjug.

Objavljeno u Politika

U toku su predistražne radnje, a tužilac će uskoro početi sa saslušanjem svjedoka

Objavljeno u BiH