Članak je filtriran: Subota, 01 Juni 2019

Državljanin Bosne i Hercegovine Slaven K. i Austrijanac porijeklom iz BiH Edis S. mogli bi biti odgovorni za rušenje vlade Austrije.

Objavljeno u Atrakcije

Autobus pun putnika sa novosadskim registarskim oznakama zapalio se danas na graničnom prelazu između Srbije i Sjeverne Makedonije, saznaje "Blic".

Objavljeno u Magazin

Predstavnici Programa Ujedinjenih nacija za okoliš/životnu sredinu (UNEP) danas su u Sarajevu upriličili događaj na kojem je, u vidu poruke, generalni sekretar UN-a António Guterres nadležnim u BiH poručio da „oporezuju zagađivače, ukinu subvencioniranje fosilnih goriva i prestanu graditi nove termoelektrane“ kako bi se smanjilo zagađenje zraka.

Objavljeno u BiH

Mađarsko tužilaštvo podiglo je danas optužnicu protiv kapetana broda Viking Sigyn koji je bio uključen u sudar sa brodom sa južnokorejskim turistima na Dunavu i odredilo mu 30-odnevni pritvor.

Objavljeno u Magazin
Subota, 01 Juni 2019 17:47

SNSD se povlači iz Sarajeva?

Rukovodstvo SNSD-a odlučilo je da do 15. juna čeka na pristanak bošnjačkih stranaka iz Federacije BiH da se formira novi Savjet ministara, saznaje Insajder.

Objavljeno u Politika

Rijeka Jala se, nakon neprestane kiše, izlila iz korita na nekoliko lokacija u Tuzli i preplavila mostove.

Objavljeno u BiH
Subota, 01 Juni 2019 14:33

Uzrok požara električni rešo

Ugašen je požar koji je jutros u 6.25 časova izbio u objektu "Miral" u Velikoj Kladuši, u kojem su smješteni migranti, potvrdio je za Anadoliju portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona (MUP USK) Ale Šiljedić.

Objavljeno u BiH

U Bileći je danas otkriven i osveštan spomenik načelniku štaba Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini Dragoljubu Draži Mihailoviću, objavile su Nezavisne.

Objavljeno u BiH

Jugoistočna Evropa u cjelini je neuralgična tačka Evrope u pogledu stabilnosti, mira, bezbjednosti i daljnjeg prosperiteta te uključivanja Evrope u geopolitičke procese koji danas, očito, intenzivno traju u svijetu.

Objavljeno u Politika
Subota, 01 Juni 2019 14:07

Masovna samoubistava starosjedilaca

Australija se suočava sa masovnom pojavom samoubistava među starosjedilačkim stanovništvom, a od početka godine samoubistvo je izvršilo 77 lica, piše list "Dejli mejl".

Objavljeno u Magazin