Članak je filtriran: Ponedjeljak, 10 Juni 2019

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik oštro je reagovao na raniju izjavu lidera SDA Bakira Izetbegovića da će ova stranka kada uđe u vlast jednostrano poslati Akcioni plan za članstvo BiH u NATO. Dodik je poručio da jednostrani potezi samo mogu dovesti do nestanka BiH.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 10 Juni 2019 16:45

Banke blokirale firme Serdareva

– Svi računi preduzeća „Comsar energy hidro“, u vlasništvu ruskog milijardera Rašida Serdarova, blokirani su krajem prošle sedmice, saznaje portal CAPITAL.

Objavljeno u BiH

Agencija za istrage i zaštitu sutra će u Međugorju privesti Zdravka Mamića, bivšeg savjetnika Fudbalskog kluba Dinamo Zagreb, po potjernici iz Hrvatske, prenosi RTRS.

Objavljeno u Atrakcije

Potpredsjednik Stranke demokratske akcija (SDA) Šefik Džaferović je nakon sjednice Kolegija Predsjedništva SDA kazao da, iako izbjegavaju prepirke u javnom prostoru, SDA mora reagirati na stalno ponavjanje teze kako je SDA kriva za blokadu uspostave vlasti.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 10 Juni 2019 16:13

Odbačena žalba tužioca protiv Tegeltije

Drugostepena disciplinska komisija VSTV na današnjoj sjednici u Sarajevu odbila je žalbu kancelarije disciplinskog tužioca protiv Milana Tegeltije, predsjednika ove institucije.

Objavljeno u BiH

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjaluci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 10 Juni 2019 13:03

Komšić zatražio angažman OS zbog migranata

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je i službeno zahtjev za održavanje hitne sjednice Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da će uraditi sve što može da Srbija izgradi bolje odnose sa SAD, ali da to ne znači da ne smije da govori o tome šta misli o NATO agresiji na Srbiju i odnosima sa SAD u prošlosti, javlja Tanjug.

Objavljeno u Politika

Vlada Kantona Sarajevo, kako bi prevazišli posljedice poskupljenja cijene prirodnog gasa, predložila je niz mjera, a jedna je da KS subvencionira dio cijene KJKP “Sarajevogas” od 1. septembra do 31. decembra ove godine za iznos povećanja - s ciljem da se fakturisana cijena prema kategorijama kupaca Sarajevogasa održi na nivou do 01.05.2019.godine.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 10 Juni 2019 10:30

Jukićeva pisala Predsjedništvu

Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta Bosne i Hercegovine Ružica Jukić uputila je danas pismo članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine koje prenosimo u cjelosti:

Objavljeno u Politika