Članak je filtriran: Utorak, 11 Juni 2019

U gradu na Neretvi i dalje je aktualna priča o gradnji kompleksa golf-terena, ali se, kao i prethodnih godina, čeka formiranje Gradskoga vijeća kako bi se obavio transfer trećine zemljišta koje je u gradskom vlasništvu, rekao je u izjavi za eKapiju Salem Bubalo, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, piše Večernji.

Objavljeno u BiH
Utorak, 11 Juni 2019 23:33

SDP BiH: SDA je uvela harač na plin

- Vlada Kantona reagovala je socijalno osviješteno i odgovorno prema građanima, za razliku od Vlade Federacije i premijera Fadila Novalića koji povećanjem cijena plina odmah nakon uspostave nove Vlade KS kreće da kažnjava građane, kažu iz SDP-a

Objavljeno u BiH

Stranke koje su napravile matematičku većinu u Federaciji BiH - DF, SBB, HDZ i SDA, treba da nađu šest Srba delegata u Domu naroda federalnog parlamenta i tek onda mogu reći da imaju skupštinsku većinu za formiranje Vlade i izbor predsjednika i potpredsjednika FBiH, poručili su iz Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH.

Objavljeno u Politika

Bivši američki predsjednik Bill Clinton i državna sekretarka u vrijeme njegovog drugog mandata Madeleine Albright stigli su u Prištinu povodom obilježavanja 20 godina od ulaska NATO snaga na Kosovo. On je poslije sastanka sa Hašimom Tačijem poručio da Kosovo zaslužuje da bude članica EU i NATO, javlja Beta.

Objavljeno u Politika
Utorak, 11 Juni 2019 16:38

Tuzla na udaru migranta

Od početka ove godine u Tuzli je registrovano 1.138 migranata, a tokom cijele 2018. njih 1.725, što pokazuje pojačan dolazak migranata posljednjih mjeseci.

Objavljeno u BiH

Danas je u Sudu održano ročiste u ekstradicionom postupku na kojem je traženo izjašnjenje potraživanog Mamića o tome da li pristaje na pojednostavljeno izručenje ili želi redovnu proceduru, što je njegovo zakonsko pravo i na šta je Sud obavezan pitati svakog potraživanog. Potraživani Mamić se opredijelio za redovnu proceduru, saopćeno je danas iz Suda BiH.

Objavljeno u BiH

U Ženevi je u toku Međunarodna konferencija rada, a učesnici skupa, svjetski lideri, među kojima i premijerka Ana Brnabić, imali su priliku da čuju izlaganje njemačke kancelarke Angele Merkel i francuskog predsjednika Emanuela Makrona, koji je, inače, u govoru posebno pomenuo predsjednicu srpske vlade.

Objavljeno u Radnički MS

U nastojanju da pomogne životinjama, ovaj umjetnik je pretvorio hiljade starih guma u predivne krevete za pse lutalice. 

Objavljeno u Magazin
Utorak, 11 Juni 2019 15:57

Sedam mjeseci spremao osvetu

Armin Iglica (23) i Alem Šojko (19), koji su osumnjičeni da su u subotu naveče u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija učestvovali u svirepom ubistvu Ammara Kapidžića (27), pritvoreni su prema odluci Kantonalnog suda Sarajevo. Kapidžić će danas biti ukopan na groblju Kovači u Hrasnici.

Objavljeno u Magazin

Hitna sjednica Predsjedništva BiH završena je bez donošenja odluke o situaciji u vezi s migrantima.

Objavljeno u Politika