Članak je filtriran: Srijeda, 12 Juni 2019

Predsjedateljica Zastupničkog Doma Parlamenta BiH Borjana Krišto komentirala je zahtjev za održavanje žurne sjednice Doma. Prema njenim riječima, prema Poslovniku Doma, sjednicu je sazvala, ali ne očekuje konkretne efekte.

Objavljeno u BiH

Zakon o obrani je jasno definirao zadaće Oružanih snaga i njihova zadaća, između ostalog, nije da budu na granici, rekla je ministrica obrane BiH Marina Pendeš u razgovoru za BHRT.

Objavljeno u Politika

Zakon o podsticajima, koji se nalazi među tačkama dnevnog reda aktuelne Pete sjednice Narodne skupštine RS, čiji cilj je rasterećenje rada i pružanje realne osnove za povećanje plata radnicima, mogao bi da naiđe na izazove, koji bi mogli da umanje njegovu vrijednost, prenosi Radnički media servis.

Objavljeno u Radnički MS

Poslanici NSRS su, po hitnom postupku, razmotrili Prijedlog dopuna Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Srpske. Ovo rješenje omogućiće povećanje plata policijskim službenicima, sa srednjom i višom stručnom spremom, zaposlenim u kazneno-popravnim ustanovama i Sudskoj policiji. I to, za 10 odsto prosječne plate u MUP-u. Veće plate, ali u realnom sektoru, trebalo bi da budu rezultat Zakona o podsticajima u privredi, o kojem je vođena petočasovna rasprava, prenosi Radnički media servis.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 12 Juni 2019 22:57

Referendum o Kosovu na proljeće

Na sastanku lidera regiona sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom u Parizu 1. jula mogao bi da bude formulisan okvir za rješenje kosovskog problema, dok bi konačan prijedlog trebalo da bude usaglašen do kraja godine. Ukoliko bi do takvog scenarija došlo, referendum o Kosovu mogao bi da se održi zajedno sa redovnim parlamentarnim izborima na proljeće

Objavljeno u Politika

Predviđa se uvođenje "verbalnog delikta", ukida se princip jedan član jedan glas za sve nivoe osim predsjednika SDP-a te uvodi funkcija "zamjenika predsjednika", sa očitom namjerom da SDP dobije i ovog funkcionera iz reda Bošnjaka - saopćeno je iz Kantonalnog odbora SDP-a Tuzla, objavio je Faktor.ba

Objavljeno u Politika

Benedi Đukanović, odbjegli ubica Slaviše Krunića, poznatog biznismena, predao se večeras, ekskluzivno saznaje Srpskainfo.

Objavljeno u BiH

Turska je već kupila protivraketni sistem "S-400" od Rusije i nadamo se da će biti dostavljen u julu, rekao je danas turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan.

Objavljeno u Politika

Predsjedavajući i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio je ambasadora Njemačke u BiH Kristijan Homan da ne može udovoljiti njenom zahtjevu za oproštajnim susretom s obzirom da je nije primio ni u nastupnu posjetu.

Objavljeno u Politika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je ponižavajućim raport Milorada Dodika srbijanskom ministru odbrane Aleksandru Vulinu.

Objavljeno u Politika