Članak je filtriran: Četvrtak, 13 Juni 2019
Četvrtak, 13 Juni 2019 22:17

EU desničari promijenili ime

Grupa evropskih desničarskih i populističkih partija u Evropskom parlamentu mijenja svoj brend i odsad će se zvati „Identitet i demokratija".

Objavljeno u Politika

Cijene se neće smanjiti, poduzetnici neće puno profitirati, svi će dobiti neke mrvice i taj efekt će se rasplinuti. Bolje ga je usmjeriti u jednom smjeru - prema turizmu koji donosi 20% BDP-a, a gdje je konkurentnost ugrožena i treba ju pojačati. Plaće se moraju povećavati, nema ljudi, smatra Grčić, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 13 Juni 2019 22:00

Lažne vijesti tresu Hrvatsku

Napadi na sezonske radnike u Supetru zbog njihove navodno srpske nacionalnosti, prosvjedi protiv Roma u Međimurju i europarlamentarka Ruža Tomašić koja veličanje NDH u mladosti pravda podjelom ustaša na obične i one druge – sve je to Hrvatska u 2019. godini. 

Objavljeno u Magazin

Zaposlene u sektoru trgovine u Crnoj Gori obradovala je najava da će im nedjelja biti neradni dan, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 13 Juni 2019 21:35

Opet tuča migranta, 12 uhapšenih

U Bihaću danas ponovo problemi s migrantima. Prema informacijama koje su nam potvrđene u MUP-u USK ukupno je uhapšeno 12 migranata zbog narušavanja javnog reda i mira.

Objavljeno u BiH

Još jedna tropska noć u Bosni i Harcegovini. Temperature vazduha večeras su dostigle visoke vrijednosti.

Objavljeno u BiH

Iako planirana za polovinu ovog mjeseca sjednica Skupštine SDS-a, na kojoj će se birati novi lider stranke, pomjerena je za 30. juni. U ovom trenutku u igri za lidera najveće opozicione partije u Republici Srpskoj su četiri imena - Vukota Govedarica, Milan Miličević, Mićo Mićić i Mirko Šarović.

Objavljeno u Politika

''Novac je bio namijenjen za otplatu kredita Hypo banci, dok je dogovor bio da se novac koristi za poslovanje te da mu se počne isplaćivati nakon godinu, dvije. Da je sve išlo kako je trebalo, tako bi i bilo'', zaključio je Ježić

Objavljeno u Atrakcije

Vlasnik jednog zagrebačkog hotela morao je zatvoriti 30 soba jer nije mogao naći čistačicu. On i članovi njegove obitelji sad čiste preostale sobe koje su i dalje u ponudi, prenosi Radnički media servis. Na vratima mnogih trgovina pak mjesecima stoje pozivi prodavačima-prodavačicama da se jave za posao. U građevini radovi više-manje kasne zbog nedostatka radnika. Autopraonice se zatvaraju jer poslodavci ne mogu naći nikoga tko bi u njima radio. Kućni majstori traže se svijećom, a njihove satnice dosežu vrtoglave iznose.

Objavljeno u Radnički MS

Konobar koji je napadnut u Gružu javio se objasnivši da ga jako smeta što se sad u medijima i među komentarima po društvenim mrežama provlači priča kako su Dubrovčani nacionalisti.

Objavljeno u Atrakcije