Članak je filtriran: Subota, 15 Juni 2019

Bez šest srpskih delegata, skupštinska većina u Parlamentu Federacije BiH ne može da predloži potpredsjednika enititeta iz reda srpskog naroda, bez kojeg neće moći formirati ni izvršnu vlast.

Objavljeno u Politika
Subota, 15 Juni 2019 23:20

EU: 6 ključnih zadataka za Srbiju

Bez odlaganja da se zaključi sveobuhvatni pravnoobavezujući sporazum i to je neophodno kako bi Srbija i Kosovo napredovali na EU putu. Taj sporazum mora da riješi sva otvorena pitanja u skladu sa međunarodnim pravom, EU standardima i da doprinese regionalnoj stabilnosti.

Objavljeno u Politika

"Ključno pitanje regiona što prolazi kroz demografske promjene i što se smanjuje radno aktivno stanovništvo zbog manjeg priraštaja i iseljavanja mladog i obrazovanog stanovništva, a što negativno utiče da privredni rast".

Objavljeno u Radnički MS
Subota, 15 Juni 2019 22:58

Čije su dvije SDP ruke za SDA u TK

SDA-ovom bloku nedostaju samo dvije ruke, koje će najvjerovatnije pronaći među nezadovoljnim članovima skupštinskog Kluba SDP-a, objavila je FTV.

Objavljeno u BiH
Subota, 15 Juni 2019 22:51

Vučić narodu: Ne napuštajte Srbiju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je ulaganja u istok Srbije i pozvao građane sa tog i ostalih područja da ne napuštaju zemlju.

Objavljeno u Politika

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević rekao je za RTRS da je poslanik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović, potvrdio da je Stranka demokratske akcije imala apsolutnu kontrolu nad kompletnim pravosuđem u BiH.

Objavljeno u BiH

Zamjenik pomoćnika državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Matthew Palmer potvrdio je da ostaju na snazi američke sancije Miloradu Dodiku te da njegova zemlja zagovara najbliži mogući partnerski odnos između NATO saveza i BiH, te da vjeruje da Rusija želi da bokirala njen evropski i evroatlanski put.

Objavljeno u Politika

Nakon što je 12. put u karijeri podigao trofej na Roland Garrosu, Rafael Nadal je u džep spremio 2.25 milijuna eura. I pridodao to iznosu na svom računu, a dobro upućeni tvrde da je Španjolac težak oko 160 milijuna eura.

Objavljeno u Magazin

- Izmjestili smo ljude koji su boravili u malim šatorima na javnim površinama u gradu bez ikakvih uslova, ili su bez identifikacijskih dokumenata iznajmljivali privatni smještaj. Tu je i određena grupa ljudi za koje smo utvrdili da su skloni incidentnim situacijama, odnosno narušavanju javnog reda i mira, ističe glasnogovornik MUP-a USK Ale Šiljdedić

Objavljeno u BiH

Kao i svakoga vikenda mnoštvo hrvatskih građana nahrupili su u Bihać. Tome pomaže činjenica da su zbog porezne politike i trgovačkih marži u susjednoj BiH do 30 posto jeftiniji hrvatski proizvodi, nego li u Hrvatskoj.

Objavljeno u Atrakcije