Članak je filtriran: Srijeda, 19 Juni 2019

Upisi u srednje škole u HNŽ-u počinju 24. lipnja, zbog čega su mali maturanti na mukama kako da izaberu željeno zanimanje. Ovogodišnjim završenim osnovcima u HNŽ-u prilikom upisa u predstojeću školsku 2019/2020. godinu bit će ponuđene stipendije ukoliko se odluče za jedno od deficitarnih zanimanja, piše Ero.tel.

Objavljeno u Radnički MS

Na odluku Vlade Hrvatske o proširtenju kvota za zaposljavanje strana u Hrvatskoj pljušte rekacije sa svih strana, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

"Sad već postoji pravilo da osoba koja odbije bilo posao, bilo prekvalifikaciju brišu se iz Zavoda za zapošljavanje. Tako znamo tko želi biti zaposlen, ali moramo biti socijalno osjetljivi prema osobama koje su dugo nezaposlene i teže se integriraju na tržište rada. To su prvenstveno osobe s nižim kvalifikacijama i sposobnostima, kojima Zavod nudi prekvalifikaciju", rekao je Pavić, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

U Zenici se večeras, na kružnom toku kod Stacionara, dogodila saobraćajna nesreća u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

Objavljeno u Atrakcije

Milorad Dodik je pomogao da se afirmiše ideja obnove crnogorske državnosti, poštujem naše prošle odnose. Bili su intenzivni - naše aktivnosti su bile zajedničke na domaćem i međunarodnom planu. Znali smo se naći u Evropi, Americi, predstavljali smo zajedničke interese koji su se odnosili na obnovu mira i povjerenja, kazao je za N1 Milo Đukanović, predsjednik Crne Gore.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 19 Juni 2019 23:36

RTVBN: Spušta li Dodik loptu?

Dodik je izjavio da je spreman implementirati sve napisano u dokumentu u kojem su ranije on kao lider Saveza nezavisnih socijeldmeokrata (SNSD), te predsjednici Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Bakir Izetbegović i Dragan Čović raspodijelili pozicije u Savjeta ministara, prenosi portal RTVBN.

Objavljeno u Politika

S procvatom apartmanskog smještaja i nezapamćenim gužvama, navala turista Dalmaciji je donijela i stjenice. Male krvopije zadaju muke i građanima i gostima - gosti se vrte u krevetu i ne mogu spavati od napasnih insekata, a građani se crvene dok zovu Cian, jer tko je to vidio, u 21. stoljeću imati 'podstanare'

Objavljeno u Magazin

Poslanici u Skupštini Kantona Sarajevo nisu podržali inicijativu poslanika Mirze Čelika da se Mostar podrži u kandidaturi za Evropsku prijestolnicu kulture 2024. godine.

Objavljeno u BiH

Poznati hrvatski pjevač Miroslav Škoro najavio je u razgovoru za Večernji list da će se kandidovati na izborima za predsjednika Hrvatske, a na izbore bi trebalo da izađe kao nezavisni kandidat.

Objavljeno u Atrakcije

Prema podacima državne statističke kancelarije, krajem proššle godine u Sloveniji je bilo 885.700 radno aktivnih osoba, među kojima i 87.700 stranaca, što znači da je gotovo svaki 10. zaposleni stranac.

Objavljeno u Radnički MS