Članak je filtriran: Nedjelja, 02 Juni 2019

Delila Veladžić (22) iz Velike Kladuše, koji je slijepa od rođenja, pokrenula je vlastiti biznis u ovome gradu, otvorivši salon za masažu. Mlada i ambiciozna djevojka kaže kako tjelesni nedostatak ne mora nužno biti i prepreka da se ne bude uspješan u životu i poslu, pišu Nezavisne novine.

Objavljeno u Atrakcije

Nakon teškog poraza Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) na izborima za Europski parlament ta je stranka pala na treće mjesto, iza demokršćana i Zelenih. Najavljeno je da će stranačka čelnica Andrea Nales zahtijevati od zastupnika Bundestaga da se izjasne žele li je i dalje na čelu stranačkog kluba.

Objavljeno u Politika

Hrvatsko je gospodarstvo u prvom tromjesečju doživjelo neočekivano visoku stopu rasta od 3,9 posto, nezabilježenu još iz razdoblja prije krize. To je našu zemlju, u ovom trenutku, uvrstilo u gospodarski vrh Europske unije - iza Mađarske, Rumunjske i Poljske. Premijer Andrej Plenković smatra da je to ponajprije zasluga njegove vlade i provedenih reformi, prenosi Radnički media servis.

Objavljeno u Radnički MS

Britanska špijunska mreža je pod tolikom pritiskom da je došla do tačke pucanja zbog serije novih smrtonosnih prijetnji, rekao je ministar bezbjednosti Ben Volas.

Objavljeno u Atrakcije
Nedjelja, 02 Juni 2019 21:16

SNSD se ne povlači iz Sarajeva

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik negirao je određene tvrdnje o povlačenju kadrova te stranke iz institucija na razini Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 02 Juni 2019 17:00

Opet blokirana gradnja Bloka 7 TE Tuzla

Iako je optimistično najavljen skori početak radova na najvećem pojedinačnom infrastrukturnom projektu u Bоsni i Hercegovini – Bloku 7 Termoelektrane Tuzla, ova investicija vrijedna 1,5 milijardi maraka ponovo je blokirana zbog izostanka pisma podrške Savjeta ministara Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 02 Juni 2019 16:57

Obala Jadrana ostala bez radne snage

Problem nedostatka sezonske radne snage osim Crne Gore, pogodio je i Hrvatsku. Ove godine u Hrvatskoj su odobrene uvozne kvote od 15.000 radnika, a procjenjuje se da će joj za nekoliko gorina nedostajati i do 60.000 radnika.

Objavljeno u Radnički MS

 

Predsjednica Socijaldemokratske stranke Njemačke (SPD) Andrea Nahles priopćila je u nedjelju kako daje ostavku na mjesto predsjednice stranke i predsjednice zastupničkog kluba SPD-a u Bundestagu.

Objavljeno u Politika

Vozač makedonskog kamiona poginuo je danas kada se sudario sa autobusom registarskih oznaka BiH na auto-putu između Okučana i Novske, dok je više osoba povrijeđeno, rečeno je u sisačko-moslavačkoj policiji.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 02 Juni 2019 09:25

Problemi širom BiH zbog obilnih kiša

Federalna uprava civilne zaštite objavila je da je vodostaj na brani HA Modrac jutros u 7.00 sati iznosio 199,26 mnm, (tačka preljeva je 200 mnm), a u odnosu na mjerenje jučer nivo je viši za 77 cm. Ispust kroz temeljne otvore iznosi 75,4 m3/s.

Objavljeno u BiH