Članak je filtriran: Ponedjeljak, 03 Juni 2019

Na specijalnoj parlamentarnoj sednici prošle nedelje predsednik Aleksandar Vučić je, govoreći pred poslanicima, rekao da je Srbija izgubila kontrolu na Kosovu, a oni koju su upoznati sa situacijom na terenu svesni su ove činjenice već duži niz godina.

Objavljeno u Politika

Uloga Islamske zajednice u Hrvatskoj osobito je važna u uspostavi međuvjerskog dijaloga, a njezin odnos s državom može biti primjer drugim zemljama, istaknuto je u ponedjeljak na svečanoj večeri - iftaru u prigodi završetka ramazanskog posta i proslave Ramazanskog bajrama.

Objavljeno u Atrakcije

Christiane C. nije pomišljala da bi se išta loše moglo dogoditi dok je njena 10-godišnja kći zajedno s prijateljicom uploadala videozapis koji ih prikazuje kako se igraju u bazenu u dvorištu. „Videozapis je bio posve nevin, nije to bilo ništa posebno“, rekla je Christiane, koja živi u predgrađu Rio de Janeira. Nekoliko dana kasnije njena je kći podijelila uzbudljivu vijest. Video je imao tisuće pregleda. Ubrzo ih je bilo 400.000, što je nevjerojatna brojka za video djeteta u dvodijelnom kupaćem kostimu koje se igra s prijateljicom. „Ponovno sam pogledala video i užasnula se zbog broja pregleda“, kaže Christiane. Imala je razloga biti užasnuta, za The New York Times pišu Max Fisher i Amanda Taub.

Objavljeno u Magazin

Zaposlenicima Lidla Hrvatska će uz plaću za svibanj biti isplaćena i posebna novčana nagrada u iznosu 4.000 kuna neto, izvijestili su u ponedjeljak iz tog trgovačkog lanca, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkana.

Objavljeno u Radnički MS

Kinsi Volanski, osim što je preko noći dobila nevjerovatnu popularnost utrčavanjem na teren tokom finala Lige šampiona, ona je zahvaljujući tom jednominutnom prekidu zaradila veliku svotu novca.

Objavljeno u Atrakcije

Izgradnja hidroelektrane „Dabar“ još nije ni počela, a procijenjena vrijednost projekta, koji će realizovati kineske kompanije, već je nekoliko puta drastično povećana i to sa prvobitno planiranih 352 miliona na blizu pola milijarde maraka, piše Capital.ba

Objavljeno u BiH

"Na području pod kontrolom ISIL-a boravilo je ukupno sedam osoba koje imaju (i) hrvatsko državljanstvo, dvojica muškaraca i pet žena", stoji u izvješću

Objavljeno u Politika

Položaj Hrvata u BiH obilježavaju nastojanja za dostizanje, postupno umanjene, političke jednakopravnosti s ostala dva konstitutivna naroda, a u skladu s postojećim ustavnim uređenjem BiH i Daytonskim sporazumom.

Objavljeno u Politika

Njemačku od prošle godine trese nova velika kriza - nedostatak profesionalnih vozača kamiona. Tamošnji mediji pišu da će manjak vozača izazvati probleme njemačkoj industriji i onlajn trgovinama koje za slanje robe koriste cestovni prevoz. Njemačka vlada, kako dalje pišu, ovaj problem shvatila je ozbiljno i planira pokrenuti mjere kako bi se nadomjestio nedostatak vozača, prenosi Radnički media servis komentar Nezavisnih novina koji potpisuje Dejan Šajinović.

Objavljeno u Radnički MS

Vjerujem da su turbulencije završene. Ispred nas je puno posla, već sutra krećemo s predstavljanjem zakona za povećanje plaća prema kojem povećanjem osobnog odbitka s 3800 na 5000 kuna plaće trenutačno narastu 330 do 500 kuna, o čemu ćemo već sljedeći tjedan raspravljati u Saboru. Uz to, inzistirat ćemo i na povećanju minimalne plaće na 4000 kuna, istaknuo je čelnik SDP-a Hrvatske Davor Bernardić za HRT.

Objavljeno u Politika