Članak je filtriran: Utorak, 04 Juni 2019

Željko Komšića, člana Predsjedništva BiH odgovorio je Miloradu Dodiku na izjave koje je dao za ATV.

Objavljeno u Politika

"Bošnjaci su sebi birali podobnog Hrvata", rekao je Dodik i dodao da u Komšićevoj politici se vidi velika naklonjenost političkom Sarajevu, a ne bavljenje interesom Hrvata.

Objavljeno u Politika

Zagrebačka policija kazneno je prijavila 42-godišnjeg direktora jednog zagrebačkog poduzeća, tereteći ga da je zaposlio četiri zaposlenika, a nije ih prijavio zavodima niti im je isplaćivao plaće ili im je plaćao u gotovini, čime ih je oštetio za nešto više od 13 tisuća kuna, prenosi Radnički media servis.

Objavljeno u Radnički MS

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić tvrdi da su novi i još masovniji protesti građana protiv čelnih ljudi Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) ostali jedini način borbe protiv kriminala i korupcije u toj instituciji.
Komentarišući za Insajder odluku Disciplinske komisije VSTS-a da odbaci disciplinsku prijavu protiv Milana Tegeltije, Mektić kaže da je to bilo i očekivano od onih koji se, prema njegovim riječima, sa predsjednikom VSTS-a nalaze u istom "kriminalnom kolu".

Objavljeno u Politika

Potresne slike poplavljenih područja obišle su cijelu Srbiju. RHMZ najavljuje da opasnost od prevelike količine padavina nije prošla.

Objavljeno u Magazin

Do sada Lile nikada nije skinula grudnjak, ali sad je za svoje obožavatelje, eto i to učinila! Lijepa splitska pjevačica savršenih mjera i dimenzija na svim dijelovima tijela, voli se pohvaliti dobrom formom, ali do sad je to uvijek činila fotografirajući se u grudnjaku.

Objavljeno u Stars
Utorak, 04 Juni 2019 07:17

Samo u BiH ne pada cijena goriva

- Cijene nafte na svjetskim tržištima oštro su pale i prošle nedjelje, već drugu sedmicu zaredom, ali ne i na bh. benzinskim pumpama, gdje gorivo nije pojeftinilo - ni fening!

Objavljeno u BiH
Utorak, 04 Juni 2019 07:10

Trump dolazi u Srbiju?

- Dačić očekuje da će američki predsednik Donald Tramp doći u Srbiju, ali navodi da od procene njegove administracije zavisi kada će se to dogoditi, javlja Tanjug.

Objavljeno u Politika

Njemačkoj trenutno nedostaje između 45.000 i 60.000 vozača kamiona, a ako se ne preduzmu ozbiljne mjere, do 2030. nedostajaće ih oko 150.000, javlja njemački javni servis ZDF na svojoj internet stranici.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 04 Juni 2019 06:54

Khan odgovorio Trumpu na uvrede

Gradonačelnici Londona i New Yorka nisu u ponedjeljak ostali dužni američkom predsjedniku Donaldu Trumpu koji ih je na početku posjete Velikoj Britaniji nazvao "glupima i nesposobnima".

Objavljeno u Politika