Članak je filtriran: Srijeda, 05 Juni 2019

Tzv. blokirani, građani s trajnim financijskim problemima, postali su zanimljivi za političke stranke u Hrvatskoj što su pokazali i izbori za EU parlament. No kako riješiti probleme tog značajnog dijela stanovništva RH?

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 05 Juni 2019 23:27

Štrajk željezničara u RS

Predstavnici radnika Željeznica Republike Srpske u srijedu su više od 2 sata pregovarali sa upravom, a u vezi sa zahtjevima sindikata za povećanje plata u ovom javnom preduzeću. Uprava je radnicima najavila isplatu stimulacija za mjesec maj, međutim radnici od štrajka ne odustaju.

Objavljeno u Radnički MS

Još nije donesena konačna odluka o najavljenom otpuštanju 300 radnika prijedorskog rudnika ArcelorMital zbog smanjenja proizvodnje željezne rude od prvog septembra, a pregovori o ovom pitanju trebalo bi da budu nastavljeni najkasnije do ponedjeljka, poručeno je nakon višečasovnog sastanka održanog danas u Prijedoru.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović i predsjednik Republike Turske Recep Tayip Erdogan u telefonskom razgovoru su razmijenili čestitke povodom Bajrama, te su razgovarali o aktuelnim pitanjima u kontekstu odnosa dviju zemalja.

Objavljeno u Politika

Hrvatska nam pravi problem, migrante koji nikada nisu bili u BiH deportuje u Bihać, izjavio je to član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prenosi NAP.

Objavljeno u Politika

Mostovi zastupnici izrazili su u srijedu nezadovoljstvo politikom Vlade RH prema Hrvatima u BiH, a Marko Sladoljev prozvao je Vladu da čini sve kako bi se Hrvati u BiH iselili iz matične domovine, a Hrvati koji su odlučili otići Irsku, tamo ostali.

Objavljeno u Politika

Koristim priliku da javnom pozovem istražne i sudske nadležne organe u BiH da počnu raditi svoj posao i uđu u Rukometni Savez BiH te ustanove ko je imenom i prezimenom odgovoran za sve dugove koji su prouzrokovali i doveli nas na korak do nestanka rukometa u BiH. Sve ove probleme su napravili ljudi koji su rukovodili Rukometnim Savezom BiH, svakako ih nisu prouzrokovali reprezentativci, selektor i građani BiH koji srcem navijaju za reprezentaciju svoje zemlje, piše Mijatović u otvorenom pismu koje prenosimo u cjelini:

Objavljeno u Atrakcije

U migrantskom centru "Miral" u Velikoj Kladuši tokom noći izbila je tuča između migranata, potvrdio je za Avaz.ba Nermin Kljajić, ministar unutrašnjih poslova Unsko–sanskog kantona.

Objavljeno u BiH

Unatoč ekstremnoj potražnji poslodavaca, zidari u Hrvatskoj pali su na porazne brojke, lani je Ministarstvo obrazovanja planiralo upis 120 učenika, a uspjelo ih se upisati tek 36, od čega šestero učenika s teškoćama, piše Jutarnji list.

Objavljeno u Radnički MS

Mještani Aginog Sela pokrenuće inicijativu za promjenu naziva ovog naselja jer ne žele da ih to ime sjeća na period turske vladavine, koji je, kako su rekli, bio poguban po srpsko stanovništvo u tom kraju.

Objavljeno u Atrakcije