Članak je filtriran: Četvrtak, 06 Juni 2019

Nema više tko čistiti: Zbog nedostatka radne snage morali su raskinuti ugovor vrijedan 23 milijuna kuna

Objavljeno u Radnički MS

Snežana Gržin Miljković (33) iz Beograda imala je šefovsku poziciju i dobru platu, ali čim je dobila dijete, ona i muž Zlatko su znali da u Srbiji ne žele da nastave porodični život. Spakovali su kofere, kupili kartu u jednom pravcu i otišli u daleku Švedsku.

Objavljeno u Radnički MS

Skupština Sindikata policije Kantona Sarajevo nezadovoljna je izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima i policijskim službenicima KS.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 06 Juni 2019 18:48

Za Inzka odluka iznenađenje

Visoki predstavnik je iznenađen odlukom disciplinske komisije Visokog sudskog i tužilačkog savjeta koja je odbila primjenu odredaba zakona o VSTS-u na jednog člana tog Savjeta. Ova odluka pruža u praksi nekažnjivost svim članovima VSTS-a, poručili su danas iz OHR-a.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 06 Juni 2019 18:46

Pandža tvrdi da je novac uzeo za sebe

Marko Pandža, inspektor Agencije za istrage i zaštitu (SIPA), koji je danas ispitan u Tužilaštvu BiH zbog afere "Potkivanje", kako saznaje "Avaz" iz izvora bliskih ovoj pravosudnoj instituciji, priznao je tužiocima da je sve što je radio, radio u svoje ime i da Milan Tegeltija, predsjednik VSTS-a, nema nikakve veze s tim.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 06 Juni 2019 18:40

Zvizdić: Možda će me zamijeniti Bevanda

"Možda će me zamjeniti gospodin Bevanda, a možda ću ostati predsjedavajući jer to zakon ne brani. Bit ću predsjedavajući Vijeća ministara dok Bosna i Hercegovina ne pošalje AMP i dok se ne izabere novi mandatar", poručio je predsjedavajući Savjeta ministara u tehničkom mandatu BiH Denis Zvizdić.

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 06 Juni 2019 14:15

Nelson: Sastanci o BiH u Washingtonu

Američki ambasador u Bosni i Hercegovini George Nelson boravio je u Washington gdje je, na sastanicima sa visokim zvaničnicima različitih agencija i predstavnicima civilnog društva, razgovarano o najvažnijim pitanjima sa kojima se BiH suočava, uključujući problem korupcije, pitanje vladavina prava, kao reformi koje su neophodne na putu euroatlanskih integracija BiH, potvrđeno je za N1.

Objavljeno u Politika

Među zemljama članicama Evropske unije cirkuliše takozvani "non-paper", u kojem se nastoji da se potvrdi napismeno da je proširenje Zapadnog Balkana i dalje kredibilna opcija, objavila je RSE.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 06 Juni 2019 14:07

Černobilj najbolja TV serija svih vremena

TV serija Černovilj koja nas na hrabar i zastrašujući način vodi u središte najgore nuklearne katastrofe u istoriji, je prema ocjenama IMDb-a oficijelno postala najbolja TV serija svih vremena.

Objavljeno u Magazin

Srpska demokratska stranka i Stranka demokratske akcije pripremili su zavjeru prema kojoj će predsjedavajućeg Savjeta ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića iz SDA zamijeniti Mirko Šarović iz SDS, izjavio je Srni portparol SNSD Radovan Kovačević.

Objavljeno u BiH