Članak je filtriran: Petak, 07 Juni 2019

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić traži održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH zbog alarmantne bezbjednosne situacije u Bihaću.

Objavljeno u Politika
Petak, 07 Juni 2019 14:51

U centru Bihaća zboden migrant

Danas oko 13 sati Bihaću novi incident u kojem su učestvovali migranti.

Objavljeno u BiH

Delegacija SDA BiH predvođena predsjednikom Bakirom Izetbegovićem danas boravi u Bosanskopodirnjskom kantonu (BPK) Goražde gdje će u popodnevnim satima biti održana tribina „Razgovor s građanima“.

Objavljeno u Politika

Identitet stradalih još nije objavljen, međutim nezvanično saznajemo da je smrtno je stradala djevojčica učenica trećeg razreda Osnovne škole "Zahid Baručija" u Vogošći, dok je povrijeđeno dijete u dobi od 6 godina

Objavljeno u BiH

Granična policija Srbije uhapsila je državljanina Bosne i Hercegovine D. J. (28) zbog posjedovanja droge, nakon što je kod njega zaplijenila više od šest kilograma heroina, saopštio je MUP Srbije.

Objavljeno u BiH

Avion turske avio-kompanije "Turkiš erlajns" sletio je jutros na aerodrom u Dubrovniku sa otvorenim vratima stajnog trapa i prtljažnog prostora zbog kvara na hidrauličnom sistemu.

Objavljeno u Atrakcije

Na odmaralištu auto-puta između Novske i Okučana došlo je do naleta kamiona na grupu ljudi koji su se nalazili izvan svojih vozila.

Objavljeno u Magazin
Petak, 07 Juni 2019 10:01

Ambasade PIC-a odgovorili Tegeltiji

Ambasade SAD, Engleske, Njemačke, Holandije, Španije, te OHR i OSCE, reagovali su na otvoreno pismo Milana Tegeltije, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta.

Objavljeno u Politika

Ambasada Ruske Federacije u BiH neprijatno je iznenađena izjavom Kancelarije visokog predstavnika u vezi sa pokušajima potkopavanja ugleda pravosudnih tijela BiH, odnosno Visokog sudskog i tužilačkog savjeta i njegovog predsjednika, saopšteno je Srni iz ove amabasade.

Objavljeno u Politika

Dodirivao me po cijelom tijelu kada smo bili sami i govorio kako nikome ne smijem pričati o onome šta se događa, jer je to naša mala tajna, izjavila je 11-ogodišnja djevojčica žrtva seksualnog nasilja za koje je osumnjičen bivši ministar Vlade RS Nenad Suzić.

Objavljeno u Atrakcije