Članak je filtriran: Subota, 08 Juni 2019
Subota, 08 Juni 2019 22:12

Koliko je radnika u RS (video)

Prema podacima Poreske uprave Republike Srpske, do 1. marta ove godine, prijavljeno je 251 hiljada radnika, što je čak 15 hiljada radnika manje u odnosu na podatke koje ima Zavod za statistiku Republike Srpske i kojih se drže zvaničnici Srpske. Opozicija opominje da se ti radnici, vjerovatno, nalaze u sivoj zoni, dok poslodavci i sindikalci nisu sigurni zbog čega je došlo greške, niti da li su radnici uopšte u zemlji.

Objavljeno u Radnički MS

Njemački Bundestag usvojio je paket migracionih zakona kojima se pooštrava davanje azila, a olakšava useljavanje stručnjaka za potrebe tržišta rada.

Objavljeno u Radnički MS

Muškarac A.K. ubijen je ispred porodične kuće u naselju Sokolović Kolonija, javljaju sarajevski mediji.

Objavljeno u BiH
Subota, 08 Juni 2019 15:15

Na Vučiću je da odluči o Kosovu

Na predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću je da odluči kakav je interes Srbije kada je riječ o Kosovu i Metohiji, kaže zamjenik direktora zaduženog za Evropu i Rusiju u američkom Savjetu za nacionalnu bezbednost Džon Erat, koji dodaje da su SAD voljne da učestvuju na predstojećoj konferenciji u Parizu, ali da to još nije određeno.

Objavljeno u Politika
Subota, 08 Juni 2019 12:06

Sa Rusijom dogovorena gasifikacija RS

Sa ruskim Gaspromom dogovorena je gasifikacija Republike Srpske, potvrđeno je ATV-u.

Objavljeno u Politika

Tragedija na italijanskom autoputu A4. U saobraćajnoj nesreći koja se desila u blizini naplatne kućice San Dona di Pijave poginula je 65-godišnja državljanka BiH.

Objavljeno u Magazin
Subota, 08 Juni 2019 11:55

Sudar autobusa i autombila u Mostaru

Povrijeđena osoba je, kako kažu iz MUP-a HNK, vozilom Hitne pomoći prevezena na Centar urgentne medicine SKB-a Mostar

Objavljeno u BiH
Subota, 08 Juni 2019 11:39

"Der Standard" o aferi potkivanja

Austrijski list ‘Der Standard’ je objavio članak o aferi koja trenutno potresa Visoko sudsko i tužilačko vijeće pod nazivom “Video skandal na Balkanu: Ibiza na bosanskom,” referirajući se na nedavni skandal koji je doveo do pada vlade u Austriji, no navodeći da slične reakcije u BiH nedostaju.

Objavljeno u BiH

– Članovi nevladine organizacije "ReStart" i vlasnik vozila koji je prevozio konja dobili su prekršajne naloge zbog "neadekvatnog vozila u kojem se životinja prevozila. "

Objavljeno u Atrakcije

Nevladina organizacija Restart upriličila je performans "Potkivanje" ispred zgrade OHR-a u Sarajevu.

Objavljeno u Atrakcije