Članak je filtriran: Nedjelja, 09 Juni 2019
Nedjelja, 09 Juni 2019 13:24

NATO ne bi napao da je bio gasovod

Politički analitičar iz Beograda Dragomir Anđelković izjavio je da je jako bitno što će Srbija i Republika Srpska biti na trasi evropskog magistralnog gasovoda "Turski tok", koji je značajan, kako za energetsku sigurnost, tako i za bezbjednost.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 09 Juni 2019 13:17

Kasna HR reakcija na Orbanove karte

Ministarstvo vanjskih poslova Hrvatske konačno se oglasilo o Orbanovom svojatanju hrvatskog teritorija. Što su čekali dosad, pita Novi list ... Republici Hrvatskoj je neprihvatljivo prikazivanje hrvatskih zemalja u neistinitom povijesnom kontekstu kao i promoviranje aspiracija koja se ni u prošlosti nisu pokazala uspješnima, odgovorili su Večernjem listu iz Ministarstva vanjskih i europskih pitanja o karti »povijesne« Mađarske koju komadaju ruke i grabe teritorij, između ostalog i dijelove Hrvatske, a koju je objavio Međunarodni ured za informiranje u sklopu kabineta premijera Victora Orbána, objavio je dnevnik u nedjelju.

Objavljeno u Politika

Ministar inostranih poslova Slovačke Miroslav Lajčak rekao je da EU treba da odluči hoće li oni spolja da vode BiH, što bi bila velika greška, ili da pomognu BiH da stane na svoje noge, za šta je potrebno transformisati međunarodno prisustvo.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 09 Juni 2019 12:43

Ko je Kurtić? Detalji potjere

Nakon što je u subotu oko 19 časova ubijen Amar Kapidžić u Sokolović Koloniji kod Sarajeva, odmah je krenula policijska istraga i potjera za osobama koje se dovode u vezu sa likvidacijom.

Objavljeno u BiH

Bilateralna saradnja i odnosi između Kine i Bosne i Hercegovine napreduju iz dana u dan, rečeno je na redovnoj sesiji Asocijacije nezavisnih intelektualaca "Krug 99", održanoj u nedjelju u Sarajevu.

Objavljeno u Politika
Nedjelja, 09 Juni 2019 11:10

Ona odlazi, voziće kamion po Evropi

Slobodanka Mihajlović (37) iz Suvog Polja kod Bijeljine, po struci trgovac, na poligonu za obuku vozača u naselju Pet Jezera u Bijeljini dobila je dozvolu i za vozača E-kategorije, što podrazumijeva dozvolu za vožnju kamiona s prikolicom.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik Srbije se nalazi u delikatnom položaju, pa je i u crkvenim krugovima pokušao dobiti saveznike kako bi ojačao svoj pregovarački potencijal u predstojećim razgovorima s Albancima. Međutim, ni oporba, a niti SPC, kao ni veći dio srpskog naroda, ne pristaje na ikakve kompromise

Objavljeno u Politika

Amerika je Turskoj dala rok do kraja jula da bira između kupovine američkih borbenih aviona i ruskog raketnog sistema protivvazdušne odbrane "S-400".

Objavljeno u Politika

Britanski ministar za životnu sredinu Majkl Gov, jedan od političara koji se nadaju da će naslijediti Terezu Mej na mjestu premijera, priznao je da je koristio kokain u “nekoliko navrata” prije dvije decenije.

Objavljeno u Atrakcije

Sarajevska policija uhapsila je dvije osobe za koje se sumnja da su učestvovali odnosno počinili ubistvo Ammara Kapidžića u naselju Sokolović Kolonija u subotu oko 19 časova.

Objavljeno u BiH