Članak je filtriran: Ponedjeljak, 01 Juli 2019

Na burzi u Hrvatskoj je oko 2400 kuhara, 1700 konobara, 3500 čistačica, oko 7500 tisuća osoba raznih domaćinskih zanimanja, i to uglavnom ljudi srednje i mlađe životne dobi, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 01 Juli 2019 22:35

Najesen će gorjeti Krajina

Za šest godina 6000 učenika manje - Samo u jednom polugodištu u prošloj školskoj godini u osnovnim školama u Unsko-sanskom kantonu "nestalo" je 673 učenika. Krajina je kompetentna da u svom ponižavajućem statusu, koji joj je valjda sudbinski „dodijeljen“, cijeloj državi objasni čudovišne razmjere nesreća koje su je snašle nakon rata – zastrašujućeg privatizacijskog razaranja, prakse promjena vlada „svakih pet minuta“ kako bi „sjahao Kurta, a uzjahao Murta“, epskog finansijskog kraha budžeta, infektivnih tužbi budžetskih korisnika sa više od 120 miliona KM sa zateznim kamatama, zdravstvenog kolapsa (Kantonalna bolnica više od deceniju vuče gubitak od 15 miliona KM), demografskog pomora (na hiljade građana glavom bez obzira bježe odavde), migrantske krize, obrazovnog urušavanja, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

U tekstu švajcarskog dnevnog lista Neue Zurcher Zeitung posvećeno je dosta prostora Bosni i Hercegovini. Autor konstatuje da je „BiH najkomplikovanija zemlja Zapadnog Balkana“, naročitao kada želite osnovati firmu, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

 

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elemedin Konaković se, nakon što je danas uputio pismo predsjedniku SBB-a Fahrudinu Radončiću, u kojem je iskazao podršku njegovom zahtjevu da on i premijer KS Edin Forto hitno zaustave isplatu 200.000 KM fantomskom Institutu za kulturu i umjetnost, oglasio i na svom Facebook profilu.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 01 Juli 2019 19:36

Odluka o ulasku u vlast u Tuzli neprovodiva

Nakon što je Kantonalni odbor SDP-a Tuzlanskog kantona donio odluku o ulasku u vlast u tom Kantonu i koalicionim razgovorima s blokom stranaka s kojima može formirati skupštinsku većinu, predsjednik SDPBiH Nermin Nikšić, komentirao ja za "Avaz" ovaj potez KO SDP Tuzlanskog kantona.

Objavljeno u Politika

Kantonalni odbor SDP-a Tuzla je danas donio odluku o ulasku u vlast u Tuzlanskom kantonu i koalicionim razgovorima s blokom stranaka s kojima može formirati skupštinsku većinu. Iako to nije precizirano u zaključku, koalicione razgovore će početi sa blokom stranaka koje predvodi SDA-a koji broji 16 zastupnika u Skupštini Tuzlanskog kantona.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 01 Juli 2019 17:03

HDZ i SDA partneri, bacaju prašinu u oči

Mirko Šarović, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine te novi predsjednik Srpske demokratske stranke, dan nakon što ga je Skupština SDS-a izabrala za predsjednika gostovao je na N1 televiziji i kazao kako ga nakon izbora čeka dosta posla unutar stranke.

Objavljeno u Politika

U pizzeriji nema pizze, ista konobarica radi od jutra do sutra, čekaju se radnici... U trećem objektu, beach baru u maloj bajkovitoj uvali gdje smo pred nekoliko godina sjajno jeli, pa se poželjeli vratiti, krajem lipnja tek su otvorili, još peru lokal i zasad nema ništa za jelo, nego sok, pivo i kava. Pitamo kada da dođemo na klopu, cure ne znaju, još se ne zna hoće li je biti jer se traži kuhar. Na svakom drugom lokalu u gradu natpis "tražimo ljude". I sve se to događa na dostupnom otoku na Kvarneru koji ima desetljeća iskustva u turizmu.

Objavljeno u Radnički MS

Pravni status i finansiranje upitni zbog nedostatka političkog konsenzusa

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 01 Juli 2019 16:10

SDP: Udruženje naslijeđeno od SDA

Povodom slučaja Institut za kulturu i umjetnost, koji je uzdrmao Vladu KS, oglasili su se iz Kantonalnog odbora SDP-a Sarajevo navodeći kako je opozicioni klub zastupnika SDA u Skupštini KS uputio inicijativu prema Vladi KS, s ciljem brisanja stavke iz Budžeta od 200.000 KM za fiktivno Udruženje građana koje su sami osmislili.

Objavljeno u BiH