×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitati korisnika sa ID: 45

Članak je filtriran: Srijeda, 10 Juli 2019
Srijeda, 10 Juli 2019 22:46

(2. video) Nevjerovatna oluja u Italiji

Pogledajte nevjerovatne scene oluje u Italji (dio 2)

Objavljeno u Atrakcije

Olujno nevrijeme praćeno razornom tučom i zastrašujućim tornadima pogodilo je talijansku jadransku obalu. U Ravenni je padao led veličine naranče. Ozlijeđeno je najmanje 18 ljudi. Južnije, u Pescari na poznatoj plaži Tortoreto kupaće su samo brze noge spasile od udara čak dva tornada.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 10 Juli 2019 22:07

Macron Srbiji donosi pet poruka

Predsednik Francuske Emanuel Makron želi da posjetom Srbiji pokaže da je Pariz i dalje "značajan igrač na svjetskoj političkoj i bezbjednosnoj sceni".

Objavljeno u Politika
Srijeda, 10 Juli 2019 22:00

Lider: Aluminij - "Smrt socijalizma"

Lider, hrvatski poslovni portal, objavio je tekst  pod naslovom "Propast mostarskog Aluminija: Ponoćna smrt socijalizma u bivšoj Jugoslaviji" (autora Gorana Litvana). Prenosimo ga u cjelini, uz napomenu kako se slučaj gašenja mostarskog Aluminija može gledati i kroz "drugačiju" dioptriju te upotrebljavati na različite načine.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 10 Juli 2019 22:00

Sude im zbog samoubistva radnika

Sedam rukovodilaca „Frans telekoma” optuženo je za sistematsko psihičko uznemiravanje koje je 2008. i 2009. doprinijelo talasu samoubistava i pokušaja samoubistava u njihovoj firmi.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 10 Juli 2019 21:05

Šta Tito Bosnia zna o Titu i o BiH

Indonežanski novinar Tito Bosnia izazvao je prije deset dana buru oduševljenja na društvenim mrežama u BiH i regionu zbog svog neobičnog imena.

Objavljeno u Atrakcije

Džindić je podsjetio da dug od 400 miliona KM nije nastao preko noći, nego je posljedica sistemskog i planskog rada na štetu Aluminija i radnika od ranijih uprava.

Objavljeno u Radnički MS

Milan Popović iskreno je progovorio o "borbi" koju vodi sa bivšom suprugom Severinom Kojić za starateljstvo nad maloljetnim Aleksandrom Popovićem koja traje punih pet godina.

Objavljeno u Stars
Srijeda, 10 Juli 2019 16:15

Napraviti plan sanacije "Incela"

Ministar za prostrono uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić rekla je danas da je neophodno da se napravi precizan zajednički plan aktivnosti svih nadležnih institucija, kako bi blagovremeno bio definisan način sanacije kontaminiranog zemljišta u Poslovnoj zoni "Incel" u Banjaluci.

Objavljeno u BiH

Tim istraživača tvrdi da je otkrio da radioaktivni materijal curi iz bivše sovjetske nuklearne podmornice „Komsomolec“, koja je potonula 1989. godine. Sablasni novi video-snimak njenog mjesta počinka objavljen je na internetu.

Objavljeno u Atrakcije