Članak je filtriran: Utorak, 16 Juli 2019

Plaće u Velikoj Britaniji bile su u svibnju više 3,6 posto nego u istom razdoblju prošle godine, što predstavlja njihov najveći rast od 2008. godine, objavio je u utorak britanski statistički ured ONS.

Objavljeno u Radnički MS

I to je sport, ali ona druga strana sporta koja nema veze s milijunima eura koji se "okreću". Odbojkašice Bimal Jedinstva apsolutne su vladarice BiH odbojke, višestruke prvakinje i pobjednice Kupa. Osim što su kući neprikosnovene, odlične su i u međunarodnim natjecanjima, na jesen će opet u Ligu prvaka.

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 16 Juli 2019 20:46

Sjednica NSRS na Dodikov zahtjev

Posebna sjednica NSRS na zahtjev Milorada Dodika biće održana u četvrtak, odlučio je večeras parlamentarni kolegij.

Objavljeno u Politika

Nova predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen rekla je nakon izbora za novu čelnicu Europske komisije, kako srednjoj i istočnoj Europi trebaju pripasti jaka povjerenstva unutar Komisije kako bi se pokazalo da ti dijelovi Europske unije nisu marginalizirani.

Objavljeno u Politika
Utorak, 16 Juli 2019 18:16

Misteriozna smrt u šumi u Banjaluci

U šumi u banjalučkom naselju Dragočaj pronađen je skelet nepoznate ženske osobe, objavila je Srpskainfo.

Objavljeno u BiH
Utorak, 16 Juli 2019 18:08

Usvojen borački zakon

Većinom glasova Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH usvojio je rebalans ovogodišnjeg budžeta FBiH u iznosu od 2.701.845.731 KM, koji je u odnosu na aktualni budžet veći za 48 miliona KM.

Objavljeno u BiH

Europski je parlament u utorak potvrdio za predsjednicu Europske komisije njemačku demokršćanku Ursulu von der Leyen.

Objavljeno u Politika

U Bundestagu i njemačkom društvu pojavile su se glasine da je drhtavica njemačkog kancelara Angele Merkel posljedica ili alkoholizma ili Parkinsonove bolesti, izjavio je član njemačkog parlamenta iz stranke Alternativa za Njemačku Petr Bistron.

Objavljeno u Atrakcije

Dok čitamo novinske naslove o propasti Aluminija Mostar, saosjećamo sa radnicima čiji život zavisi od ove kompanije, radnicima koji su nastojali učiniti da kompanija, uprkos svemu, nastavi raditi. Vlasti kantona i Federacije treba da učine sve što je u njihovoj moći da umanje udar na porodice ovih radnika, piše ambasador SAD u BiH Eric Nelson u svom blogu nakon posljednjih dešavanja u Aluminiju.

Objavljeno u Radnički MS

Članovi Predsjedništva Šefik Džaferović i Željko Komšić usvojili su odluku o pokretanju spora u vezi sa Pelješkim mostom, ali ja to nisam podržao, izjavio je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik novinarima nakon današnje sjednice u Sarajevu.

Objavljeno u Politika