Članak je filtriran: Utorak, 02 Juli 2019

“Mogu se pohvaliti da sam jednom dobio regres”, kroz smijeh đ priča Mario i dodaje kako mu je “za 24 godine rada u istoj tvrtki regres isplaćen samo jedanom”, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

Ugostitelji i poslodavci u hrvatskom turizmu zatražit će smanjenje poreza, prvenstveno PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu, kako bi se stvorio prostor za povećanje plaća, a time i zapošljavanje i zadržavanje domaćih radnika, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS

Švicarski javni radio (SRF) objavio je zanimljiv prilog o situaciji u Hrvatskoj, u kojem se ističe da je Hrvatska zemlja koja “traži radnu snagu” kako bi servisirala turistički bum. Istovremeno su se mnogi Hrvati iselili pa se sada planira uvoz radnika iz Azije, naročito iz Bangladeša. SRF konstatira da je riječ o “hrvatskom paradoksu”, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 02 Juli 2019 21:44

Kolinda odlučila: Ide po drugi mandat

Iz visokog izvora Ureda predsjednice Republike Hrvatske potvrđeno je HRT-u da će se predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović kandidirati za drugi mandat.

Objavljeno u Politika

Hrvatsku je popodne zahvatila oluja koja je u tu zemlju došla iz Slovenije.

Objavljeno u Magazin

Prema nezvaničnim informacijama u ubistvu koje je danas potreslo Trebinje stradala je Ljiljana Ratković (51), kćerka Božidara Vučurevića, nekadašnjeg ratnog načelnika ovog grada.

Objavljeno u BiH

Sjedinjene Američke države (SAD), u četvrtak, 4. jula, proslavljaju 243. Dan nezavisnosti. Tema ovogodišnje proslave je "Američko putovanje".

Objavljeno u Politika

Višednevni pregovori za imenovanje čelnika najvažnijih institucija Europske unije (EU) završeni su u utorak, a za predsjednicu Europske komisije je imenovana Ursula von der Leyen, njemačka ministrica odbrane.

Objavljeno u Politika

Nezvanično FTV saznaje da će tri člana rukovodstva Skupštine pripasti SDP-u, DF-u i SBB-u. A pozicija kantonalnog premijera živiničkoj SDA.

Objavljeno u BiH

Na društvenim mrežama u Hrvatskoj pojavila se fotografija zmije koja pliva u moru i pokušava da se popne na jedan katamaran između ostrva Kakan i Velog Borovnjaka u šibenskom akvatoriju.

Objavljeno u Atrakcije