Članak je filtriran: Ponedjeljak, 22 Juli 2019
Ponedjeljak, 22 Juli 2019 14:03

40 godina robije za krađu 617.000 maraka

Okružni sud u Banjaluci osudio je danas bivše specijalce MUP RS Vladana Malića, Gorana Paraša i Aleksandra Popovića, te njihovog saučesnika i civila Olega Bandu na ukupno 40 godina robije.

Objavljeno u BiH

Upravni odbor Udruženja poslodavaca Federacije BiH na današnjoj sjednici u Sarajevu nije podržao prednacrt novog zakona o PDV-u, koji je Uprava za indirektno oporezivanje BiH pripremila i uputila u javnu raspravu.

Objavljeno u Radnički MS

Vlasti u Hrvatskoj nisu donijele odluku da će nisko i srednje radioaktivni nuklearni otpad biti odlagan na Trgovskoj gori u blizini granice sa BiH.

Objavljeno u Politika

Jedna osoba je poginula, a jedna povrijeđena u eksploziji koja se dogodila u Industriji mesa "Matijević" u Novom Sadu, saznaje RTS.

Objavljeno u Magazin

Mali je broj onih koji mogu da se pohvale kako nemaju ni jednu lošu naviku, te pušenje, pretjerano trošenje novca i prekomjerno uzimanje hrane predstavljaju zajednički problem koji odavno žudi za rješenjem.

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 22 Juli 2019 11:41

Ne može Čović pokriti gubitke Aluminija

Predsjednik FBiH i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara kaže da parasistem u našoj državi stalno smišlja afere, od kojih misli da će profitirati, prenosi Oslobodjenje,

Objavljeno u Politika

Najveći mi je motiv da probamo zaustaviti odlazak mladih

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 22 Juli 2019 11:29

Politika ratnog stanja prema Srbima

Lider Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da postoje grupacije koje Hrvatsku žele da zadrže “u nekoj vrsti” ratnog stanja u kome se uvijek traži neko ko će biti dežurni ili trajni neprijatelj, kao i da se to dogodilo u Vukovaru sa ćirilicom i sa Srbima.

Objavljeno u Politika

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović rekao je da, nakon potvrda iz Hrvatske da definitivno namjerava da gradi odlagalište radioaktivnog nuklearnog otpada u Trgovskoj gori, u blizini Novog Grada, ne preostaje ništa drugo već da se to, kao i pitanje gradnje Pelješkog mosta ponovo nađu na dnevnom redu Predsjedništva BiH, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Ako Hrvatska napravi odlagalište nuklearnog otpada na granici s BiH biće ugroženo 230 hiljada ljudi, pokazuju prve procjene ekoloških stručnjaka.

Objavljeno u BiH