Članak je filtriran: Srijeda, 03 Juli 2019

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je tradicionalnoj proslavi američkog Dana nezavisnosti u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj i oduševila outfitom. Naime, tema partyja, čiji je domaćin bio američki veleposlanik u RH, Robert Kohorst, bile su pedesete i predsjednica se odjenula kompletno u tom stilu.

Objavljeno u Atrakcije

Banka humanog, majčinog mlijeka po prvi put otvara svoja vrata u Hrvatskoj dok u Europi postoji više od 230 takvih banaka. Višak mlijeka od žena koje doje svoju djecu će se prikupljati s terena te će njime bit hranjena nedonoščad na svim odjelima intenzivne skrbi, piše 24 sata.

Objavljeno u Magazin

Rekla mi je da odmah dođem, jer je Kristina moju majku izbola vilama! Kad sam stigao, majku su medicinski radnici okrenuli, a nož joj je virio iz leđa. To je bio strašan prizor, jedno oko joj je skoro izbila, a po tijelu i vratu ju je ubola 10 puta.

Objavljeno u Atrakcije

Belgijski lanac prodavnica obuće Torfs osvojio je titulu najboljeg poslodavca u Evropi za 2019. godinu, prenio je danas belgijski portal Fokus na Belgiju.

Objavljeno u Radnički MS

Burna srijeda nakon još burnije ranije večeri u institucijama Europske unije. Nakon dogovora koji je Europsko vijeće preksinoć postiglo u Bruxellesu, zastupnici devetog saziva Europskog parlamenta izabrali su novog predsjednika.

Objavljeno u Politika

Osim što su Amerikanci, milijarderi i što su donirali znatan dio svog bogatstva kao podršku političkom aktivizmu u skladu sa svojim uvjerenjima, George Soros i Charles Koch nemaju gotovo ništa zajedničko.

Objavljeno u Atrakcije
Srijeda, 03 Juli 2019 22:01

Pentagon: Uticaj Rusije na Balkan

Rusija koristi medije, trgovinske odnose, strana direktna ulaganja, trgovinu u oblasti energetike, diplomatiju, vojno prisustvo, miješa se u političke procese i koristi zamrznute konflikte i na taj način predstavlja prijetnju Sjedinjenim Državama u Evropi, piše u izvještaju Pentagona (Ministarstva odbrane SAD), koji je objavio američki portal Politico.

Objavljeno u Politika

Nezavisni sindikat Aluminija d.d. Mostar uputio je danas otvoreno pismo Vladi Federacije BiH i apel za spas te mostarske tvornice.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 03 Juli 2019 20:26

Za 7 godina plate rasle za 86 KM

U Republici Srpskoj od oktobra 2012. godine do maja 2019. godine, dakle u proteklih sedam godina, prosječna plata povećana je za samo 86 KM. Ove činjenice nisu spriječile predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović da najavi kako će SNSD-ovi funkcioneri za samo šest mjeseci uspjeti povećati plate za 97 KM.

Objavljeno u Radnički MS

"To nije korektno. Čula sam neki dan visokog predstavnika u BiH (Valentina Incka), koji objašnjava kako treba (migrantski centri) da budu u Republici Srpskoj. Ja pitam zašto ne u Austriji?", rekla je Cvijanovićeva.

Objavljeno u Politika