Članak je filtriran: Četvrtak, 04 Juli 2019
Četvrtak, 04 Juli 2019 22:14

Riješili problem zadržavanja radne snage

Nezaposlenost u SAD-u približava se najnižim razinama u pola stoljeća, kvalitetnih radnika nedostaje, a poslodavci se moraju dovinuti sve kreativnijima načinima kako privući i zadržati dobre zaposlenike, prenosi Radnički media servis.

Objavljeno u Radnički MS

Uz primjenu smart tehnologije, stanovi će biti vrlo povoljni. Poznati srpski poduzetnik Bogoljub Karić planira u Njemačkoj izgraditi veliki stambeni kompleks, priopćila je Karićeva BK grupa.

Objavljeno u Atrakcije

Kako se izgubila srednja klasa? Nema ravnopravnosti plata, nekome mrvica, nekom sve, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 04 Juli 2019 21:06

Traže provjeru diploma u javnom sektoru

Opozicija je večeras na protestu u Banjaluci iznijela tri zahtjeva – da se omogući okupljanje građana na gradskom trgu, drugi zahtjev je vezan za ekološki problem u banjalučkom “Incelu” koji je zagađen piralenom, a treći je da se stave na uvid diplome svih zaposlenih u javnom sektoru.

Objavljeno u BiH

Policajci Druge policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjim državljaninom Češke, kojeg se sumnjiči za oštećenje tuđe stvari.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdoan izjavio je da je Ankara do sada uplatila 1,4 milijardi dolara za 116 američkih borbenih aviona F-35, od kojih su do sada samo četiri isporučena, ističući da bi odbijanje SAD da Turskoj isporuči ostale letjelice predstavljalo pljačku.

Objavljeno u Atrakcije

Nekoliko eksperata negativno je ocijenilo imenovanje Ursule fon der Lajen na mjesto šefa Evropske komisije.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 04 Juli 2019 17:11

Webera srušila osovina Macron-Orban

Manfred Weber, spitzenkandidat pučke stranke (EPP) i vođa pučana u Europskom parlamentu je u četvrtak kritizirao osovinu "Macron-Orban" koju je optužio da je poništila rezultate europskih izbora.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 04 Juli 2019 15:39

SDP Lukavca i Banovića za SDA

Predsjedništvo Općinskog odbora SDP-a Lukavac jučer je održalo sjednicu povodom "alarmantne političke situacije na Tuzlanskom kantonu"

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 04 Juli 2019 15:33

Pendeš: Vojska ne može na granicu

Ministarka odbrane u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Marina Pendeš izjavila je da nema zakonskog osnova za slanje pripadnika Oružanih snaga BiH na granicu sa Srbijom i Crnom Gorom zbog migrantske krize.

Objavljeno u Politika