Članak je filtriran: Petak, 05 Juli 2019

Zastupnici poljskog parlamenta odobrili su mjeru kojom bi se većina mladih radnika oslobodila obveze plaćanja poreza na dohodak kako bi se zaustavio odlazak mladih u druge zemlje Europske unije u potrazi za boljim plaćama.

Objavljeno u Radnički MS
Subota, 06 Juli 2019 00:00

DW o egzodusu iz BiH

Iz Bosne i Hercegovine masovno odlaze ne samo pojedinci, nego čitave obitelji. Ni stručnjaci nisu optimisti kad se radi o poboljšanju gospodarskog stanja. A u politici vide još goru situaciju.

Objavljeno u Radnički MS

Očekuje se izbor novog rukovodstva, a on je potvrdio da su među njih 19 i tri zastupnika SDP-a BiH, ali da ne zna imena

Objavljeno u Politika

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović posjetio je danas Kantonalni odbor SDA, gdje se, između ostalog, osvrnuo na mogućnost rekonstrukcije Vlade KS-a. Na upit kako komentira očitovanje predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića o posljednjim dešavanjima u Vladi KS-a, odnosno njegov mogući izlazak iz ove vlade, Izetbegović je kazao kako je očigledno riječ o nefunkcionalnoj vladi, objavilo je Oslobođenje.

Objavljeno u Politika

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj razriješio je zamjenika ministra poljoprivrede Šukrija Mađunija zbog neprimjerenog ponašanja, objavio je FoNet.

Objavljeno u Atrakcije

Novi saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlada Federacije BiH kao i kantonalne vlade bit će formirane u paketu i cijeli proces trebao bi biti završen za tri ili četiri mjeseca, potvrdio je to danas novinarima u Sarajevu predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović.

Objavljeno u Politika

Vigemark je konstatovao da ljudi u BiH plaćaju mnogo poreza i da je javna administracija jedna od najvećih u Evropi, pa čak i svijetu.

Objavljeno u Politika

Ne možemo praviti protivustavne i protivzakonite kompromise i na tome nema popuštanja, poručio je lider SDA Bakir Izetbegović, odgovarajući na pitanje novinara o formiranju vlasti na nivou države.

Objavljeno u Politika

Dok ne dobijemo službenu potvrdu od stručnjaka s Instituta za ribarstvo o kojoj se vrsti ajkule radi, napisat ćemo samo da bi u pitanju mogao biti kostelj ili pena, a oni su bezopasni

Objavljeno u Atrakcije

Vlada Unsko-sanskog kantona razmatrala je izvještaj Komisije za obrazovanje koja je formirana u februaru ove godine radi sagledavanja stvarnog stanja u školama u ovom kantonu.

Objavljeno u Radnički MS