Članak je filtriran: Subota, 06 Juli 2019

U uvjetima ekonomskih neizvjesnosti s emitivnih tržišta i rastuće konkurencije na Mediteranu, intenzivira se borba za svakoga gosta, naročito u glavnoj sezoni, poruka je to s jučerašnjeg predstavljanja Turističkog impulsa, analize koju je napravila Hrvatska udruga turizma (HUT), piše Novi list. Da situacija na tržištu nije bajna, svakodnevno se može čuti od turističkih djelatnika.

Objavljeno u Magazin
Subota, 06 Juli 2019 20:57

Rasprodaju sve i idu

Sve češće se dešava da ljudi koji su se dočepali posla u nekoj evropskoj državi, prije odlaska bukvalno rasprodaju sve što ovdje imaju, pokupe porodicu i pravac inostranstvo.  To je više nego jasan pokazatelj da građani Srpske i BiH odlaze u jednom pravcu, odnosno da ne namjeravaju da se ikad vrate na ove prostore.

Objavljeno u Radnički MS

U eksploziji plina u mjestu Plantation na Floridi ranjeno je više ljudi, objavili su vatrogasci dok su mediji prenijeli da je do eksplozije došlo u trgovačkom centru te prikazali snimke zgrade bez prozora i krš na obližnjoj cesti i parkiralištima.

Objavljeno u Magazin
Subota, 06 Juli 2019 20:49

U svađi pucao sinu u nogu

Večeras je oko 20 časova u Južnoj ulici u zagrebačkoj Dubravi došlo do pucnjave, objavila je zagrebačka policija. U pucnjavi je ranjena jedna osoba, koja je prevezena u bolnicu.

Objavljeno u Magazin
Subota, 06 Juli 2019 13:44

(VIDEO) Reakcija Bijedića na smjene

Na osnovu ovlaštenja koje mu pruža Statut Socijaldemokratske partije BiH predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, donio je odluku o raspuštanju organa Kantonalne organizacije SDP Tuzlanskog kantona i uvođenja Povjereništva u tamošnju organizaciju.

Objavljeno u Politika

Gradonačelnik Jagodine Dragan Marković Palma poznat je kao osoba koja voli da se razveseli kada se nađe u društvu, bilo da se radi o gruponom ljetovanju u Paraliji, gdje Jagodinci godinama ljetuju ili da je u pitanju slavlje u opštinskim prostorijama kada predaje nagrade sportistima, sa kojima često i “odmjerava snage”.

Objavljeno u Atrakcije
Subota, 06 Juli 2019 13:12

Pao pa ga pregazili prijatelji

Motociklista Daniel V. (29) poginuo je na obilaznici Pupinov most - Ovča zakačivši prednjim točkom motora "kavasaki" ivičnjak neosvetljenog puta prilikom čega je izgubio kontrolu nad vozilom i udario o banderu.

Objavljeno u Magazin

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da neki koji "drže do BiH" misle da je Savjet ministara važan, te najavio da će Republika Srpska "početi da preuzima poslove koji su joj oteti kako bi vratila te funkcije".

Objavljeno u Atrakcije
U petak predvečer, oko 19.30 sati, u jednoj višespratnoj zgradi u austrijskom Salzburgu došlo je do nesreće koja je srećom prošla bez težih posljedica, objavila je austrijska policija.
Objavljeno u Atrakcije
Subota, 06 Juli 2019 10:45

Nikšić raspustio KO SDP Tuzle

Na osnovu ovlaštenja koje mu pruža Statut Socijaldemokratske partije BiH predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić, donio je odluku o raspuštanju organa Kantonalne organizacije SDP Tuzlanskog kantona i uvođenja Povjereništva u tamošnju organizaciju, saopćeno je iz SDP-a.

Objavljeno u Politika