Članak je filtriran: Nedjelja, 07 Juli 2019

Pod pojmom srednja klasa danas se uglavnom podrazumijeva društveni sloj čiji pripadnici sav prihod ne troše isključivo na zadovoljavanje elementarnih egzistencijalnih potreba.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 08 Juli 2019 00:33

FotoVideo: Razarajuće nevrijeme u HR

 

Portal Istramet.hr piše kako su se brojni vozači, ne bi li zaštitili svoje automobile od tuče u nedjelju, zaustavljali ispod nadvožnjaka te tako u potpunosti blokirali autocestu, pa čak i za vozila hitnih službi. Neki vozači blokirali su čak i tunele. Pogledajte foto i video razmjera nevremena:

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 08 Juli 2019 00:10

Oluje haraju Hrvatskom, tuča razbijala glave

Grmljavinske oluje s jakim oborinama i tučom pogodile su jučer popodne Istru, Kvarner, Gorski kotar, središnju Hrvatsku i Slavoniju, a sinoć oko 22:30 i Zadar.

Objavljeno u Magazin

Organizovane kriminalne grupe zaradile su između sedam i po i 10 miliona evra na krijumčarenju migranata u BiH i preko nje do zapadnih zemalja. Pokazala je to nedavna međunarodna policijska akcija provedena u BiH pod nazivom “Operacija BiH 2019”, a koja je imala za cilj suzbijanje krivičnih djela u oblasti migracija.

Objavljeno u Magazin

Građen je 26 godina i koštao deset miliona dolara današnjih para, a ipak 50 godina niko nije znao da je u brdu nadomak Konjica skriven podzemni grad, u kojem su vodeći funkcioneri SFRJ mogli živjeti šest mjeseci, zbrinuti i zaštićeni čak i od udara najsnažnije atomske bombe.

Objavljeno u Atrakcije

Velika su očekivanja od autoputa Beograd - Sarajevo koji treba povezati našu i susjedne zemlje, te osigurati infrastrukturu za razvoj cijele regije.

Objavljeno u BiH

Samit Procesa za saradnju u Jugoistočnoj Evropi koji će se u naredna dva dana održavati u Bosni i Hercegovini neće proći bez uobičajenih čarki balkanskih političara. Tenzije koje već duže vrijeme vladaju na relaciji BiH-Kosovo-Srbija, ali i poziv koji je predsjedniku Kosova uputio predsjedavajući Predsjedništva BiH doveli su do toga da neće doći do ceremonijalne predaje predsjedništva između BiH i Kosova. Uz Kosovo samitu neće prisustvovati ni Albanija.

Objavljeno u Politika

Hrvatska politička scena dobija novu stranku na čijem će čelu biti Ivan Pernar, kao i još jedan bivši član Živog zida Branimir Bunjac.

Objavljeno u Politika

Ministarstvo odbrane Slovenije odbilo je da izda dozvolu za koncert Marka Perkovića Tompsona.

Objavljeno u Atrakcije

Mi ćemo formirati registar zaposlenih u javnom sektoru i nas ne zanimaju insitucije BIH, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske. Radovan Višković kaže da se na tome uveliko radi i očekuje da registar bude formiran do kraja godine.

Objavljeno u BiH