Članak je filtriran: Ponedjeljak, 08 Juli 2019

Erdogan traži osam Gulenovaca, Dodik obećao da će ih isporučiti

Objavljeno u BiH

To je najveća udruga filipinskih licenciranih agencija za zapošljavanje.

Objavljeno u Radnički MS

Predstavnici Matice hrvatskih sindikata u ponedjeljak su izjavili da Vladino pismo namjere i akcijski plan za pristupanje tečajnom mehanizmu za “ubrzano” uvođenje eura još nisu objavljeni te da dokumente nisu dobili ni članovi Nacionalnog vijeća za uvođenje eura, prenosi Radnički media servis za Zapadni Balkan.

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 08 Juli 2019 23:57

(Počela) Bitka za penzionerske glasove

Sokić je govorio i o proteklim izborima SP/UBiH kako se nije uspio ostvariti dovoljno dobar rezultat i tako postati parlamentarnom strankom, te da su penzioneri su mahom opet glasove dali velikim strankama

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 08 Juli 2019 23:31

Krivična prijava protiv Tegeltije

Antikorupcijska mreže organizacija civilnog društva u BiH ACCOUNT i ReStart Srpska podnijeće sutra krivičnu prijavu Tužilaštvu BiH protiv predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH (VSTV) Milana Tegeltije, piše Srpskacafe.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 08 Juli 2019 23:21

Erdogan naglasio NATO, Dodik odšutio

Erdogan je kazao da Republika Turska podržava euroatlantski put BiH, te da će integriranje BiH u EU i NATO biti garant stabilnosti i mira.

Objavljeno u Politika

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH izjavio je nakon sastanka sa Redžepom Tajipom Erdoganom da ga je informisao da osam mjeseci nakon izbora u BiH nije konstituisana vlast, te da je turski predsjednik zaključio da to nije dobro i da to šteti svima, a ne samo BiH.

Objavljeno u Politika

U sred bijela danas danas u Bijeljini pljačka. Opljačkana je benzinska pumpa Dragstes na Pavlovića putu a, prema tvrdnjama zaposlenih, odneta je suma od skoro 40 000 KM.

Objavljeno u BiH

 

Iz Ambasade Turske u BiH danas su reagirali na dešavanja na Aeodromu Sarajevu i sukobu koji se desio između pripadnika Granične policije BiH i ličnog osiguranja predsjednika Turske Tajipa Erdonana.

Objavljeno u BiH

Ministar vanjskih poslova Albanije, Gent Cakaj, prethodno je saopštio da je Albanija, u znak solidarnosti s Kosovom otkazala učešće na samitu SEECP-a, prije svega zbog odnosa organizatora prema Kosovu

Objavljeno u Politika