Članak je filtriran: Četvrtak, 01 Avgust 2019

U Cimermanovoj ulici na zagrebačkoj Kajzerici večeras oko 21.30 ubijeno je šestero ljudi, izvijestila je PU zagrebačka.

Objavljeno u Magazin

Zatečeno stanje u preduzeću ZOI '84, prema stavu Vlade Kantona Sarajevo, može se ocijeniti katastrofalnim. Računi firme su blokirani, dok dugovanja prema dobavljačima i uposlenicima iznose 10 miliona KM.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 01 Avgust 2019 18:03

Medicinari traže povećanje plata

Iz sindikata koji okupljaju zdravstvene radnike, prije svega medicinske sestre, poručuju da je položaj zaposlenih u ovoj branši u RS izuzetno loš, te najavljuju proteste, ako bar njihove plate hitno ne budu povećane.

Objavljeno u Radnički MS
Četvrtak, 01 Avgust 2019 16:53

Sindikat: Hitno usvojiti budžet

Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini zahtijeva hitno usvajanje državnog budžeta, saopćeno je iz tog sindikata.

Objavljeno u Radnički MS

Pozdravljamo usvajanje Budžeta institucija BiH na sjednici Predsjedništva BiH, i pozivamo SNSD da konačno prestane s blokadom Parlamenta, kako bi Budžet bio usvojen i u ovoj instituciji, te postao operativan, saopćila je SDA.

Objavljeno u Politika

Bivši članovi Socijaldemokratske partije osnivaju novu stranku, Socijaldemokrate BiH. Inicijativni odbor za formiranje novog političkog subjekta usuglasio se da na njegovom čelu bude Enver Bijedić.

Objavljeno u Politika

Stručnjaci će izazivati vještačke padavine u Krasnojarskom kraju i Irkutskoj oblasti radi borbe sa šumskim požarima, saopštila je pres-služba federalne "Avijacione službe za zaštitu šuma", objavio je Sputnjik.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 01 Avgust 2019 16:13

HNS: Ključne pozicije u Bošnjaka

Iz Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH upozorili su da bi Bosna i Hercegovina mogla ući u novu krizu zbog mogućnosti da će se na svim čelnim državnim pozicijama nalaziti bošnjački politički predstavnici, što po njihovom mišljenju, izaziva novi val zabrinutosti o nepoštivanju temeljnih principa podjele vlasti i očekivanog kolapsa ravnoteže u ionako delikatnom i presudnom razdoblju za budućnost zemlje.

Objavljeno u Politika

Predsjednica Sindikata radnika građevinarstva i stambeno-komunalne djelatnosti u RS Dragana Vrabičić pozvala je poslodavce na pregovore o povećanju plaća, jer taj sektor ima konstantan odliv kvalifikovane radne snage.

Objavljeno u Radnički MS

Da li mi sad treba da budemo taoci neuspjeha Milorada Dodika i SNSD-a u formiranju izvršne vlasti na nivou BiH? To je njegov i problem njegove stranke i koalicije – istakao je predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović odgovarajući na neutemeljene optužbe srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, objavio je BN.

Objavljeno u Politika