Članak je filtriran: Ponedjeljak, 12 Avgust 2019

"Ugovor o djelu ne može mijenjati radno-pravni odnos niti jedan sat ili dan. Porezna uprava može iskontrolirati te ugovore o djelu. Gdje nije ugovor o djelu, već ustvari prikrivanje zaposlenja ili djelomičnog zaposlenja, može poništiti ugovore o djelu i obračunati sve naknade onako kako bi trebalo sa svim pravima koje bi pojedinac imao", kaže Krnjić.

Objavljeno u Radnički MS

"Razlog što je najveći pritisak na osnovno obrazovanje u USK je što se u javnost šalje poruka da je samo u osnovnom obrazovanju višak zaposlenih , a u ostalim strukturama ih nema. Na taj način se želi prikriti nezakonito zapošljavanje u upravi iako smo svi svjedoci da je svaka vlast dovodila svoje ljude onog momenta kad su dolazili na vlast. Ako uzmemo da je USK-a promijenio 19 premijera, a neki od njih su u svom mandatu mijenjali i postavke ministara jasno je koliko je u tim strukturama viška, ali se o tome u javnosti ne govori", ističe predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja USK.

Objavljeno u Radnički MS

Osim visoke novčane kazne 'zaradio' je i zabranu upravljanja, devet mjeseci nakon što stekne pravo na upravljanje motornim vozilom.

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 12 Avgust 2019 20:47

Video masovne tuče u Dalmaciji

Masovna tuča u Viru samo je jedna u nizu ovog ljeta na Jadranu.

Objavljeno u Magazin

Ugledni britanski "Fajnenšel tajms" objavio je danas da je Srbija na prvom mjestu u svijetu po broju stranih direktnih investicija, što je premijer Srbije Ana Brnabić ocijenila kao potvrdu napretka i stabilnosti države.

Objavljeno u Politika

Priču o masovnim odlascima državljana Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju potvrđuju posljednji podaci Eurostata o prvostečenim boravišnim dozvolama bh. državljana u članicama EU. Samo u 2018. godini 53. 520 državljana BiH prvi put je dobilo boravišnu dozvolu u nekoj od zemalja članica EU.

Objavljeno u Radnički MS

Policija iz Doboja podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Izvještaj protiv N.I. iz Broda, zbog sumnje da je preko Facebooka davao informacije o "namještenim" utakmicama i tako prisvojio 47.000 KM.

Objavljeno u Atrakcije

Institut za moderni muzički performans iz Velike Britanije analizirao je profile poznatih ličnosti, ne bi li utvrdio ko ima najviše lažnih pratilaca, odnosno botova i kakav je pravi uticaj javnih ličnosti u medijima.

Objavljeno u Atrakcije

Prema podacima Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske, u hrvatskom turizmu trenutno radi 17.381 stranac kojemu je odobrena dozvola za boravak i rad. S tim zaista impresivnim brojem stranaca koji upotpunjavaju gladno hrvatsko tržište radne snage nije ni čudo da smo u dva tjedna dvaput naišli na konobare koji ne znaju ni riječ hrvatskog, piše Index.hr

Objavljeno u Radnički MS
Ponedjeljak, 12 Avgust 2019 08:33

17.000 kn za krstarenje s Anom Bučević

Završilo je još jedno vortex krstarenje Ane Bučević, a na YouTubeu je objavljen video u kojem se njene polaznice, uključujući i Ivu Todorić osvrću na ovo sedmodnevno iskustvo, koje se plaća 17.000 kuna po glavi.

Objavljeno u Magazin