Članak je filtriran: Utorak, 13 Avgust 2019

Svi mi koji smo se otrovali spavali smo na brodu na desnoj strani. Rekao bih da je uzrok trovanja plin koji se u kabine uvukao kroz otvore za klimatizaciju, mislim da je u pitanju kvar na tom sustavu. Uvjeren sam da hrana nije u pitanju jer djeca nisu ni okusila večeru, a najteže su stradala. U restoranu nas je večeralo šestero, nas četvero smo imali simptome, dok je dvoje naših prijatelja dobro - govori za Večernji list iz bolničke sobe u Splitu gdje se sa suprugom oporavlja od trovanja Bruno Mancuso..​

Objavljeno u Atrakcije
Utorak, 13 Avgust 2019 16:54

Rudari Stranjana odbijaju izaći iz jame!

NIje prvi štrajk u posljednjih nekoliko mjeseci

Objavljeno u Radnički MS

Državno tužilaštvo za borbu protiv korupcije naložilo je pretres stanova nekadašnjeg lidera Slobodarske partije Austrije (FPO) Hajnc Kristijana Štrahea i njegove dotadašnje “desne ruke” Johana Gudenusa, a u vezi s imenovanjem članova rukovodstva u kompaniji “Kazinos Austrija”.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednica Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, sutra stiže u Republiku Srpsku.

Objavljeno u BiH
Utorak, 13 Avgust 2019 16:18

Bandić: Rast plaća u obrazovanju za 34%

Stranka rada i solidarnosti Milana Bandića predstavila je prijedlog za povećanje plaća u obrazovanju u Hrvatskoj u sklopu kojeg predlažu da se u ovoj godini povećaju plaće učiteljima i profesorima deset posto, iduće godine još sedam posto te da se u 2021. nastavi trend povećanja od 17 posto.

Objavljeno u Radnički MS

Kako je izvijestila splitsko-dalmatinska policija, na brodu je pronađen mrtav muškarac. Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu, među kojima i dvoje djece. Kako se doznaje od policije, sumnja se na trovanje hranom.

Objavljeno u Magazin

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je on tražio da predsjedavajući Predsjedništva Željko Komšić zakaže vanrednu sjednicu na kojoj će biti razmatrano imenovanje predsjedavajućeg Savjeta ministara.

Objavljeno u Politika

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić u izjavi za Radiosarajevo.ba komentirao je tvrdnje srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika koji je, pojašnjavajući sporazum trojice lidera o formiranju državne vlasti, za srbijanski Tanjug kazao da Godišnji nacionalni plan (ANP) neće biti poslan u Brisel, te da nema NATO puta u BiH.

Objavljeno u Politika
Utorak, 13 Avgust 2019 10:59

Izbo ga nožem u “gluho doba noći”

Ljekari se još nisu izjasnili o stepenu povreda

Objavljeno u BiH
Utorak, 13 Avgust 2019 10:47

Prva žrtva toplotnog vala u BiH

Prema nezvaničnim informacijama juče je toplotni val u BiH odnio prvu žrtvu.

Objavljeno u BiH