Članak je filtriran: Srijeda, 14 Avgust 2019

U narednih tjedan dana sindikat Aluminija će organizirati Skupštinu radnika, na kojoj će isplanirati daljnje aktivnosti svoje sindikalne borbe.

Objavljeno u Radnički MS

Strane službe imaju snimke jednog srpskog ministra u vrućoj akciji s transvestitom.

Objavljeno u Magazin
Srijeda, 14 Avgust 2019 16:53

Dodik SDA-u: Pročitajte tačku 3 sporazuma

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je danas Srni da su lažne tvrdnje koje su iznesene u saopštenju za javnost SDA da su on i lideri HDZ-a Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović potpisali sporazum u kojem se pominje godišnji nacionalni plan za članstvo u NATO-u bilo u izvornom, bilo u modifikovanom obliku.

Objavljeno u Politika

Politički predstavnici Bh. bloka (Naša stranka i Socijaldemokratska partija - SDP) uzaludno su se nadali da će Željko Komšić u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine odustati od dostavljanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), saopćeno je iz Komšićevog ureda.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 14 Avgust 2019 13:05

Jedino rješenje - modificirani ANP

Jedino rješenje za prevazilaženje trenutnih zastoja u procesu euroatlantskih integracija i uspostavi novog saziva Vijeća ministara jeste usvajanje modificiranog Godišnjeg nacionalnog programa (ANP), saopćeno je iz SDA.

Objavljeno u Politika

Saobraćaj je na ovom dijelu puta obustavljen, a policijski uviđaj je još u toku

Objavljeno u BiH

Sedamnaest rudara pogona "Stranjani", koji su od jučer u 15 sati protestovali u jami, napustilo je u u 11.05 sati jamu.

Objavljeno u Radnički MS

Reljić je kazao da je 8. avgusta upućen zahtjev za održavanje vanredne sjednice Predsjedništva BiH s jednom tačkom, odnosno izborom predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH, prenosi Klix.

Objavljeno u Politika

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim radom Vlade, ali da može i mora još bolje, zbog čega će do kraja godine biti nekih promjena u Vladi.

"Promjena će biti. Ne želim da govorim ni o četiri niti o 10 mjesta. Promjena će biti i to do kraja godine. Sad, koji su razlozi za promjene to je manje važno. O tome ne treba previše dizati prašinu. Vlada, premijer, ministri nemaju ograničen rok trajanja. Vlada je tim i mora da radi najbolje što zna", rekao je Višković u razgovoru za Srnu.

Objavljeno u Politika

Novinarka Al Jazeere Balkans Dalija Hasanbegović Konaković po mami je, kako kaže, energična Hercegovka, po tati buntovnik, sufija i potomak Merhemića, jedne od najstarijih i najbogatijih sarajevskih porodica.

Supruga je političara Elmedina Konakovića i mama dvoipogodišnje djevojčice Kiane Aje.

Objavljeno u BiH