Članak je filtriran: Petak, 16 Avgust 2019

Politička situacija u BiH sve je napetija, naročito u iščekivanju vanredne i redovne sjednice Predsjedništva BiH gdje bi osim puta u NATO trebalo da se raspravlja i o konačnom imenovanju kandidata za predsjedavajućeg Savjeta ministara. Uprkos potpisanom Sporazumu SNSD-a, HDZ-a i SDA, čini se da će Savjet ministara ostati u tehničkom mandatu, ali i da od NATO puta nema ništa. U intervju za RTRS, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik kaže da će na narednoj sjednici Predsjedništva glasati protiv Godišnjeg nacionalnog plana.

Objavljeno u Politika

- Nisam se prepao Palmera, on je dio stare američke administracije, rekao je Dodik.

Objavljeno u Politika

Više administracije nego radnika: Radnici se ne slažu sa sistematizacijom Sindikati koji su na sastanku Nadzornog odbora Aluminija nazočili samo kao promatrači uložili su prigovor da postupak sistematizacije.

Objavljeno u Radnički MS
Petak, 16 Avgust 2019 20:33

U Mostaru pucali na Mayu Berović

''Iskreno, u šoku sam bila kada sam shvatila šta se dogodilo'', kazala je Maya.

Objavljeno u Stars

- Sastanak predsjednika SNSD-a, HDZ-a i SDA, Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića trebao bi se održati najkasnije do utorka, 20. avgusta, kada su zakazane dvije sjednice Predsjedništva BiH, saznaje Novinska agencija Patria.

Objavljeno u Politika
Petak, 16 Avgust 2019 15:19

Madonin koncert na Jahorini u decembru

Društvenim mrežama buknula je vijest da će ove godine u decembru koncert na Jahorini održati planetarno popularna pjevačica Madonna.

Objavljeno u Stars

 

On smatra i da "ako se potegne pitanje oblasti sjeverno od Ibra, Preševska dolina mora takođe biti tema, a u nekoj daljoj budućnosti možda i Republika Srpska".

Stiven Majer, bivši zamjenik šefa Centralno obavještajne agencije (CIA) za Balkan i odličan poznavalac regiona poslije dužeg vremena oglasio se u srpskoj javnosti sa svojim viđenjem riješenja problema Kosova, ali i drugih kriznih tačaka u ovom regionu.

Objavljeno u Atrakcije
Petak, 16 Avgust 2019 14:53

SDA će i nakon 30 dana tražiti isto

Šef Kluba poslanika Stranke demokratske akcije (SDA) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Adil Osmanović najvio je da će ova stranka ostati dosljedna potpisanim Principima za uspostavu vlasti i nakon što prođe 30 dana jer oni ne mogu imati rok trajanja.

Objavljeno u Politika

Srbin (42) je pobjegao u četvrtak uveče iz zatvora koji se nalazi u njemačkom gradu Bohum. 

Objavljeno u Magazin

Komandantica NATO Štaba Sarajevo brigadna generalica Marti Bissell kazala je da NATO Štab podržava trenutna nastojanja da se formira vlast na nivou Bosne i Hercegovine te je naglasila da su spremni pružiti savjete i stručnu pomoć za bolje razumijevanje NATO-a.

Objavljeno u Politika