Članak je filtriran: Nedjelja, 18 Avgust 2019

Mladić koji je juče pao u Unu u kupalištu Topole kod Bihaća, na žalost je izgubio bitku za život.

Objavljeno u BiH
Nedjelja, 18 Avgust 2019 14:42

Nije lako dati 2% za NATO

Zekerijah Osmić, bivši ministar odbrane Bosne i Hercegovine u mandatu 2012. - 2015. iz Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, za fejsbuk rubriku Zašto Radija Slobodna Evropa govori o ulaganjima u modernizaciju oružanih snaga BiH i zemalja regije Zapadnog Balkana, ulaganjima zemalja članica Sjeveroatlantskog saveza (NATO).

Objavljeno u BiH

“Imamo manjak radnika, ali višak neradnika” rekao je nedavno premijer RS Radovan Višković, opisujući stanje u Vladi Srpske. Sve su prilike da se ova krilatica može primjeniti i na aktualno stanje u Željeznicama RS.

Objavljeno u Radnički MS

Majka iz američke savezne države Ohajo upozorava roditelje o opasnostima ugriza krpelja nakon što je njena petogodišnja kći zamalo ostala paralizovana zbog bolesti koja se povezuje sa ovim uljezom.

Objavljeno u Magazin

On je reagirao na današnju Dodikovu izjavu u medijima da "skrivajući se iza mišljenja Evropske komisije koje je selektivno i očito pogrešno pročitao i protumačio, Komšić pokušava da lansira svoje političke ideje, napadajući Ustav na kojem počiva BiH"

Objavljeno u Politika

Srbin (42) u jednoj bečkoj pivnici napao je svoju partnerku (38) pred gostima.

Objavljeno u Magazin

Već nekoliko nedjelja ne prestaju da se nižu novi detalji vezani za skandal oko milijardera Džefrija Epsajna. On se nedavno objesio u zatvoru dok je čekao optužnicu zbog seksualne trgovine maloljetnicama.
U ovu aferu su prema pisanju svjetskih medija umiješana i brojna zvučna imena, ali i jedan član britanske kraljevske porodice, princ Endru, sin kraljice Elizabete II.

Objavljeno u Magazin

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da je BiH sastavljena od dva entiteta i tri konstitutivna naroda i da su svi pokušaji koji osporavaju taj ustavni princip antiustavni i antidejtonski.
Komentarišući najavu hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da će ukidanje načela konstitutivnosti naroda u BiH biti jedna od tema o kojima će razgovarati sa evropskim zvaničnicima, Dodik je istakao da to nije ništa drugo već otvoreno podrivanje sistema na kojem počiva BiH, javlja Srna.

Objavljeno u Politika

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić izjavio je danas da će BiH završiti u ćorsokaku i slijepoj ulici koja ne vodi nikud, a posebno ne na evropski put, ukoliko konačno ne bude formirana vlast i ako se ne počne sama baviti svojom sudbinom.
Špirić je podsjetio da je nedavna najava Francuske, Holandije i Danske da nisu za proširenje Evropske unije potvrđena kada su se suprotstavile započinjanju pregovora o članstvu sa Sjevernom Makedinijom i Albanijom, iako je Evropska komisija dala preporuku da se krene u taj proces.

Objavljeno u Politika

Govoreći o Vladi Federacije, Čavara je kazao da se mogu ispuniti svi potpisani uvjeti stranačkih lidera potpisanih u Principima o formiranju vlasti na državnoj, ali i na federalnoj razini.

Objavljeno u Politika