Članak je filtriran: Subota, 24 Avgust 2019

Prava drama odigrala se danas u ulici Kulovića u centru Sarajeva, nakon što je ispod autobusa pronađen migrant.

Objavljeno u Atrakcije

"SAD moraju biti svjesne da Srbija ima potencijala da pod pritiskom pokrene pitanje Republike Srpske i 'kosovsku dramu' pretvori u regionalnu krizu", kaže Timoti Les, bivši diplomata na Balkanu.

Objavljeno u Politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je strašno to što su Srbi posljednjih dana napadani u Hrvatskoj i dodao da će Srbija pomoći svom narodu koji živi u toj državi.

Objavljeno u Politika

- Кancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala u Hrvatskoj /USКOК/ provjerava smijenjene ministre Tomislava Tolušića, Lovru Кuščevića, Gabrijelu Žalac i Gorana Marića.

Objavljeno u Politika
Subota, 24 Avgust 2019 09:57

Prva "Povorka ponosa" će se održati

Organizacioni odbor prve Bh. povorke ponosa podsjeća javnost i institucije da je povorka ponosa nadležnim institucijama najavljena 1. aprila. Od prvog aprila do danas, organizatori(ce) održavaju redovne sastanke s predstavnicima Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije Kantona Sarajevo, kao i drugih relevantnih institucija, saopštili su organizatori a saopćenje prenosimo u cjelini:

Objavljeno u BiH

Agencija za javno zdravstvo američke savezne države Illinois objavila je neimenovani pacijent star između 17 i 38 godina preminuo nakon što je zbog upotrebe elektroničke cigarete razvio tešku bolest plućnog sustava, piše BBC.

Objavljeno u Magazin

Američki predsjednik Donald Trump naredio je američkim kompanijama da napuste Kinu, nakon što je Peking najavio uvođenje carina na američku robu vrijednu 75 milijardi dolara.

Objavljeno u Politika

Područje općine Tešanj sinoć oko 22.00 sata zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom, gradom i obilnim kišnim padavinama.

Objavljeno u BiH

U saobraćajnoj nesreći koja sinoć oko 23 sata dogodila na putu Mostar – Stolac jedna osoba je poginula, dok su dvije povrijeđene.

Objavljeno u BiH

- Trinaestogodišnji dječak Dejan L. iz Broda nije dobio projekat od Američke svemirske agencije NASA da izradi nanosatelit, potvrđeno je "Nezavisnim" u ovoj američkoj agenciji.

Objavljeno u Atrakcije