Članak je filtriran: Subota, 03 Avgust 2019

Oštre reakcije na inicijativu da NSRS razmatra neustavni grb 

Objavljeno u Politika

PDV u našoj zemlji primjenjuje se već 13 godina i pokazao se kao stabilan izvor koji je donio povećanje javnih prihoda, ali nema preciznih istraživanja koja bi pokazala kako je utjecao na životni standard stanovništva. S obzirom na to da se već neko vrijeme radi na izmjenama Zakona i priča o promjeni stope PDV-a, kako se isti porez ne bi plaćao i na osnovne životne namirnice i na luksuz, provjerili smo šta donosi novi Nacrt zakona i kakve izmjene predviđa.

Objavljeno u Radnički MS

Već duže vrijeme SDS se spominje kao potencijalni partner iz Republike Srpske za vlast na državnom nivou. S obzirom na trenutne političke odnose to je teško očekivati, ali predsjednik SDS-a Mirko Šarović ipak najavljuje jedan novi SDS.

Objavljeno u Politika

“Mislim da je upravo prenos nadležnosti i sve ono na što se u ovom času žali gospodin Dodik, urađeno u njegovom vremenu i da je SNSD digao ruku za sve to što bi sada da vrati nazad. To je sve učinjeno u saradnji s nama, naravno”, istakao je predsjednik SDA Bakir Izetbegović u intervjuu BN televiziji.

Objavljeno u Politika

M.S . (25) iz Prokuplja zadobila je teške tjelesne povrede opasne po život, kada je bježeći od supruga D. Č. skočila sa drugog sprata zgarde u kojoj žive. Žena je u sedmom mjesecu trudnoće.

Objavljeno u Magazin
Subota, 03 Avgust 2019 12:47

Komšić: Kolinda pravi cirkus

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u petak je u intervjuu za Hrvatski radio ustvrdila je da je Hrvatska Bosni i Hercegovini (BiH) prijateljska zemlja, a da hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić mora, kako je rekla, shvatiti da je ne samo etnički, "nego i politički predstavnik hrvatskoga naroda u toj zemlji".

Objavljeno u Politika
Subota, 03 Avgust 2019 12:43

Srednjoškolci RS uče o ratu 90-tih

Od ove školske 2019/2020. godine, u Republiku Srpsku stižu novi udžbenici za treći i četvrti razred gimnazije u kojima će biti obrađen i rat u BiH.

Objavljeno u BiH
Subota, 03 Avgust 2019 12:40

Zna li Šepić bolje od Šarovića

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka, komentarisao je za N1 najave da umjesto SNSD-a i parntera u budući saziv Vijeća ministara Bosne i Hercegovine uđe SDS. Kako je naveo, ne bi ovo komentarisao "da ne svjedočimo ponovo istim podvalama i manipulacijama, kojima se pokušava skrenuti pažnja sa pravih problema i nemogućnosti da se formira vlast na federalnom i posebno državnom nivou".

Objavljeno u Politika

Zanimljivo je i donekle očekivano da je zastupnica Nacionalnog saveza, stranke poznate po izuzetno desničarskim stavovima, entitet FBiH nazvala "muslimanskim", u potpunosti zanemarujući činjenicu da etnička struktura ovog entiteta nije jednoobrazna, a naročito činjenicu da se i odluke o davanju saglasnsoti na podizanje kineskog kredita nije mogla usvojiti bez "nemuslimanskih zastupnika", piše Faktor.ba

Objavljeno u Atrakcije

Investitori koji žele investirati u BiH moraju se suočiti s endemskom korupcijom, složenim zakonskim sistemom i administracijom, netransparentnim poslovnim procedurama, nedovoljnom zaštitom intelektualnog vlasništva i slabim pravosuđem, navedeno je u Izvještaju Stejt departmenta o poslovnoj klimi u BiH za američke investitore.

Objavljeno u BiH