Članak je filtriran: Ponedjeljak, 05 Avgust 2019

O današnjem dogovoru lidera SNSD, SDA i HDZ najviše se očekivao stav Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, jer je upravo on vrlo jasno i principijelno uvjetovao formiranje Vijeća ministara BiH nastavkom NATO procesa.

Objavljeno u BiH

"Većina je definirana odavno. Problem imamo s inzistiranjem HDZ-a BiH o izmjenama Izbornog zakona."

Objavljeno u Atrakcije
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 18:49

Izetbegović: Usporen put ka NATO

Danas je napravljen dobar politički okvir koji je trasirao šta ćemo raditi naredne tri, četiri godine i u njemu je faktični sve sadržano što je potrebno ovoj zemlji, kazao je predsjednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 17:17

Savjet ministara za 30 dana ili Sporazum propada

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je nakon devet mjeseci razgovora postignut sporazum SNSD-a, HDZ-a i SDA da se za 30 dana formira Savjet ministara.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 16:08

Tekst sporazuma o formiranju vlasti

Lideri tri vodeće stranke u BiH Bakir Izetbegović, Milorad Dodik i Dragan Čović potpisali su danas sporazum o formiranju Vijeća ministara. Ono što je bilo kamen spoticnja, a to je nastavak saradnje na NATO putu dogovoreno je.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 15:56

Kazaljka na 205 km/h: Detalji nesreće u Čelincu

Zbog pogibije rođaka Dragana Jankovića (28) i Nemanje Jankovića (22), te Borisa Šajinovića (38), koji su u noći između petka i subote nastradali u saobraćajnim nesrećama na području Čelinca, u toj opštini danas je dan žalosti.

Objavljeno u BiH
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 15:51

Postigli dogovor o formiranju vlasti

Lideri SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH postigli su dogovor vezan za formiranje Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine, te potpisali Principe za formiranje vlasti na razini Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Politika
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 15:34

Srbija: Smrt od groznice Zapadnog nila

U Srbiji je laboratorijski potvrđen prvi slučaj u ovoj godini oboljevanja od groznice Zapadnog Nila, koju prenose komarci.

Objavljeno u Magazin
Ponedjeljak, 05 Avgust 2019 15:28

Vlada RS tužila Federaciju BiH

Vlada Republike Srpske uputila je danas Sudu BiH tužbu protiv Federacije BiH zbog duga od raspodjele prihoda od indirektnih poreza, u vrijednosti od 34.571.047 KM .

Objavljeno u BiH

U Kninu su u ponedjeljak bili i pripadnici HOS-a koji su se prošetali gradom te na putu do crkve stali na trg i nekoliko puta uzviknuli ustaški pozdrav "Za dom spremni", a njihov predvodnik Marko Skejo u izjavi je novinarima taj pozdrav usporedio s pozdravom u crkvi "Hvaljen Isus i Marija", javlja Hina.

Objavljeno u Atrakcije