Članak je filtriran: Utorak, 06 Avgust 2019

Bivši generalni sekretar SNSD-a i ministar informisanja u prvoj Dodikovoj vladi Rajko Vasić oštro je na svom blogu kritikovao ustupke i kapitulaciju Milorada Dodika pred Bakirom i Čovićem i formiranje novog Savjeta ministara BiH po veoma nepovoljnim uslovima za Republiku Srpsku. Rajko Vasić smatra da je Dodik ponizio i izdao interese Republike Srpske, jer je poklekao i pristao na mnoge ustupke, između ostalog i na nastavak NATO integracija, da je ustuknuo pod pritiskom, pogazio svoje riječi i stavove iskazujući neprincipijelnost i brojne slabosti,objavio je nebojsavukanovic.info 

Objavljeno u Atrakcije

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da se u Republici Srpskoj otvaraju perspektive, radna mjesta i da ljudi treba da ostanu ovdje i da se bore za Republiku Srpsku.

Objavljeno u Atrakcije

Kao iz filmova o Divljem Zapadu, u Galvstonu, u Teksasu, se u subotu dogodio incident kada su dva policajca na konjima vodili kroz grad jednog Afroamerikanca vezanog konopcem.

Objavljeno u Atrakcije

Sindikat saobraćaja i veza Republike Srpske upozorio je danas na niske plate radnika u ovom sektoru. Predsjednik Sindikata Nebojša Đokić kaže da ovaj sektor zapošljava 12.000 radnika s prosjekom plate 691 KM što je, ističe, znatno manje od prosjeka u Republici Srpskoj koji iznosi 910 KM.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 06 Avgust 2019 17:07

Čović o detaljima dogovora

Lideri SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH postigli su dogovor vezan za formiranje Vijeća Ministara Bosne i Hercegovine, te potpisali Principe za formiranje vlasti na razini Bosne i Hercegovine. O Sporazumu, izborima u Mostaru, Aluminiju, danas je za emisiju Mostarska panorama na Radiju Herceg- Bosne govorio predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

Objavljeno u BiH

Žair Bolsonaro, ekstremno desni predsjednik Brazila, izrazio je nadu da će kriminalci “umirati kao bubašvabe na ulicama” kao rezultat strogih zakona koje pokušava da progura, a koji imaju za cilj da spriječe krivično gonjenje policajaca ili civila koji upucaju kriminalne osuđenike.

Objavljeno u Atrakcije

Jučerašnji sporazum o formiranju vlasti sadrži međutim i neke druge zanimljive detalje. Christian Schwarz-Schilling pita se i kako je u taj sporazum mogao biti unesen "dogovor, po kojem nijedna odluka o integrativnim procesima BiH neće moći biti realizovana bez odobrenja entitetskih vlasti", kako je jučer rekao Dodik. Njemački političar smatra da to nije u skladu sa Dejtonskim sporazumom. Integrativni procesi su, kaže on, "domen spoljne politike” i ona je stvar "ne entiteta već cijele države BiH”.

Objavljeno u Politika

U dopisu koji je danas upućen, direktori i rukovoditelji se obvezuju da podijele anketne listiće radnicima.

Objavljeno u Radnički MS

Razorne eksplozije koje su uništile skladište municije u Krasnojarskoj oblasti u Rusiji stvorile su moćne talase na oblačnom nebu, a sve je to zabilježio jedan lokalni stanovnik.

Objavljeno u Atrakcije

Bivši predsjednik Ivo Josipović komentarisao je govor predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović iz Knina te ga je ocijenio krajnje neprimjerenim, javlja N1.

Objavljeno u Atrakcije