Članak je filtriran: Srijeda, 07 Avgust 2019

 

Američka svemirska Agencija NASA prihvatila je od trinaestogodišnjeg dječaka Dejana Lukića iz Broda, projekat "Nano satelita", koji pruža internet i mobilnu konekciju s visine od 500 kilometara.

Objavljeno u Atrakcije

BiH bi mogla poslati reducirani ANP koji znači da vojna saradnja s NATO-om ostaje na sadašnjem nivou, saznaje Federalna televizija.

Objavljeno u BiH

Bodo Weber, politički analitičar i njemački stručnjak za Balkan, komentarisao je u Newsroomu na N1 sporazum lidera SDA, HDZ-a i SNSD-a o formiranju vlasti na nivou Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u BiH

Predsjednik Konfederacije sindikata Republike Srpske Željko Tepavčević poručio je da je, uz otvaranje socijalnog dijaloga, potrebno uskladiti Zakon o platama sa Zakonom o radu i potpisati posebne kolektivne ugovore da bi se zaštitila prava i unaprijedio položaj radnika, te zaustavio odliv kvalitetne radne snage iz Srpske u strane zemlje.

Objavljeno u Radnički MS
Srijeda, 07 Avgust 2019 16:33

Narod i pravda: 3 pitanja za Izetbegovića

Povodom potpisivanja koalicionog sporazuma između SDA, SNSD-a i HDZ-a BiH, iz Naroda i pravde su pozvali predsjednika SDA, Bakira Izetbegovića, da narodu odgovori na tri ključna pitanja o onome šta su trojica stranačkih lidera konkretno dogovorila.

Objavljeno u BiH

U Severnoj Makedoniji su, u prethodnih nekoliko sedmica, pronađena tijela tri osobe koje su pod nepoznatim okolnostima izgubile život, što je u makedonskim medijima pokrenulo spekulacije da se radi o nedjelu serijskog ubice, javlja televizija 1TV.

Objavljeno u Magazin

Nakon incidenta na granici Hrvatske i Bosne i Hercegovine u kojem je povrijeđeno 18 migranata oglasili su se iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Hrvatske, tačnije hrvatske granične policije.

Objavljeno u BiH

Planirana je dubinska analiza poslovanja preduzeća s ciljem identifikacije te eliminacije prostora za rizično odnosno koruptivno ponašanje

Objavljeno u BiH

- BiH je od strateškog značaja za regionalnu stabilnost i nema razloga da BiH ne uspostavi bliske veze sa Alijansom. Upravo zato, Sjedinjene Američke Države žele i cijene veći stepen saradnje sa BiH i sada je pravo vrijeme da se NATO savezu dostavi Godišnji nacionalni plan", naveo je Pompeo.

Objavljeno u Politika

Hrvatska književnica Vedrana Rudan pridružila se osudama ponašanja i govora predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović tokom proslave Oluje.

Objavljeno u Atrakcije