Članak je filtriran: Četvrtak, 08 Avgust 2019

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić ocijenio je u četvrtak da se Srbija nalazi na odličnom putu i da će to biti zemlja s najvišom plaćom na Zapadnom Balkanu.

Objavljeno u Radnički MS

Sve je više stranih radnika u Hrvatskoj, ne samo na obali koji rade u turizmu. Samo u prvih šest mjeseci ove godine izdano je 43 tisuće radnih dozvola za radnike koji dolaze izvan Europske unije. Na uvoz strane radne snage odlučili su se i slavonski poslodavci. Zapošljavaju radnike i s dalekih Filipina te Nepala, objavio je HRT.

Objavljeno u Atrakcije

Sve je teže u FBiH naći prodavce, vozače, kuhare, konobare i građevince 

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je  da su ozbiljni poslodavci u Srpskoj svjesni da ne mogu zadržati radnu snagu bez povećanja plata, te da nema dobre proizvodnje i profita bez zadovoljnih radnika.

Objavljeno u Radnički MS

Željko Pervan (57) na Facebooku je objavio fotografiju računa iz kafića u Crikvenici.

Objavljeno u Atrakcije

Predsjednik Saveza samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine Selvedin Šatorović sastao se danas u Domu sindikata sa noizabranim predsjednikom Sindikata tekstila, kože, obuće i gume FBiH Zlatiborom Kojčićem. Nakon što je kolegi Kojčiću čestitao na izboru, predsjednik Šatorović se osvrnuo na problem napostojanja zakonski zagarantovane minimalne plate u Federaciji BiH, te je izrazio nadu da će u najskorije vrijeme doći do rješavanja tog problema.

Objavljeno u Radnički MS

Desila se jedna od najvećih izdaja ove zemlje, što je najtragičnije, bez ikakve potrebe, kaže u razgovoru za Radiosarajevo.ba predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, reagirajući na najnovije tvrdnje predsjednika Stranke demokratske akcije Bakira Izetbegovića da „nismo uspjeli precizirati dio oko Godišnjeg nacionalnog plana (ANP-a)“, a koji je ključan za nastavak NATO puta Bosne i Hercegovine.

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 08 Avgust 2019 11:35

Bez ANP ne da glas za mandatara

Lideri stranaka pobjednica opštih izbora 2018. godine SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Čović i SDA Bakir Izetbegović postigli su u ponedjeljak, 5. avgusta, dogovor o principa za formiranje vlasti prema kojima bi Vijeća ministara trebalo da bude formiran u roku od 30 dana

Objavljeno u Politika
Četvrtak, 08 Avgust 2019 11:28

Neprijavljivani radnik - krivično djelo

Ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da će resorno ministarstvo u septembru sa Inspektoratom raditi na novom zakonu o upravnoj inspekciji i naglasila da će zakon neprijavljivanje radnika tretirati kao krivično djelo.

Objavljeno u Radnički MS

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović je dogovor s liderima SNSD-a Miloradom Dodikom i HDZ-a Draganom Čovićem predstavio kao važan iskorak ka napretku i konačnom funkcioniranju vlasti, poručivši da zbog toga opozicija u Republici Srpskoj nema razloga Dodika nazivati izdajnikom.

Objavljeno u Politika