Članak je filtriran: Petak, 09 Avgust 2019

Bužim, grad na sjeverozapadu Bosne i Hercegovine, opravdano, nosi epitet grad blizanaca. Od oko 20.000 stanovnika, trenutno je oko 200 blizanaca. Sama činjenica, da je u četiri ratne godine rođen 21 par, govori da je Bužim grad sa najviše blizanaca u regionu.

Objavljeno u Atrakcije
Petak, 09 Avgust 2019 22:03

Indijsko-Nepalsko-Filipinska Hrvatska

Nedostatak radne snage sve više pogađa Hrvatsku. Poslodavci se žale da ne mogu pronaći radnike, posebice tijekom turističke sezone. Stoga mnogi posežu za uvoznom radnom snagom.

Objavljeno u Radnički MS

Gost HRT emisije Teme dana bio je Dragan Čović predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BIH. Dotakao se tema oko uspostave vlasti u Bosni i Hercegovini, pritiska migranata iz BiH prema Hrvatskoj, slučaj u Aluminiju te Pelješkom mostu.

Objavljeno u Atrakcije

Sporazum o formiranju vlasti u BiH, koji su potpisali izborni pobjednici SNSD, HDZ i SDA u najboljem je interesu Republike Srpske – poručuje to danas srpski član Predsjedništva i lider SNSD-a Milorad Dodik, prenijela je ATV.

Objavljeno u Atrakcije

S obzirom na to da su ponuđene plaće manje i za 50-60 posto od prijašnjih logično je da su reakcije radnika razočaravajuće, a ujedno su im razbijene iluzije da bi Aluminij mogao biti ‘kao nekad’, barem u nekoj bliskoj budućnosti.

Objavljeno u Radnički MS

''Oni su pokušali napraviti nešto 'nako`, ali ovdje 'nako` ne može funkcionisati. Zato mislim da je ovaj sporazum osuđen na neuspjeh'', poručio je Ivanić za N1.

Objavljeno u BiH
Petak, 09 Avgust 2019 10:53

Tegeltija odgovorio Vigemarku

Povodom dopisa šefa Delegacije i Specijalnog predstavnika EU u BiH Larsa Gunara Vigemarka, upućenog Visokom sudskom i tužilačkom savjetu Bosne i Hercegovine (VSTS BiH) 1. avgusta 2019. godine, predsjednik VSTS-a BiH Milan Tegeltija je danas uputio odgovor.

Objavljeno u BiH

Tužilaštvo BiH informisano je i zajedno sa agencijama za sprovođenje zakona preduzima aktivnosti da bi se utvrdile sve okolnosti događaja koje su dovele do incidenta kada je u noći između 6. i 7. avgusta na granici BiH i Hrvatske povrijeđeno 18 migranata.

Objavljeno u BiH

Adis Pokvić iz Gornjeg Vakufa ispisao je uvredljive grafite na pet automobila i nekoliko obiteljskih kuća Bošnjaka u naselju Krupa u općini Gornji Vakuf – Uskoplje, prenose mediji.

Objavljeno u BiH

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i da su odluke Bosne i Harcegovine - odluke organa i političkih stranaka u toj zemlji. Vučić je to rekao na pitanje novinara BN TV da li, posle dogovora Milorada Dodika, Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića o formiranju Saveta ministara BiH, ta država "lagano klizi ka NATO-u".

Objavljeno u Politika