Članak je filtriran: Utorak, 10 Septembar 2019

Riječ je o rudaru Mirnesu Čajlakoviću kojeg su ljekari hitne pomoći izvukli iz kruga pogona u posljednji čas

Objavljeno u BiH

Nakon sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Federacije BiH javnosti se obratio Mirsad Zaimović, predsjedavajući PD PS FBiH i Azra Hadžić-Bećirspahić, šef kluba poslanika SBB-a.

Objavljeno u BiH

Bivši vaterpolista Partizana i Crvene zvezde Miljan Čolović (37), koji je uhapšen u Nevesinju, priznao je krivicu tokom saslušanja u Okružnom tužilaštvu u Trebinju za krivično djelo polno uznemiravanje.

Objavljeno u Magazin
Utorak, 10 Septembar 2019 14:46

Mađar novi komesar za proširenje EU

Novoimenovana predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen predložila je danas nekadašnjeg mađarskog ministra pravde Laszlo Trocsanyi za komesara za susjedstvo i proširenje EU.

Objavljeno u Politika

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije Bosne i Hercegovine ostaje pri svojoj odluci o stupanju u generalni štrajk 13. septembra, a oko 200 rudara iz rudnika mrkog uglja u Zenici i Brezi odlučilo je da od danas ne izlazi iz jame, izjavio je Sinan Husić, predsjednik Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH.

Objavljeno u Radnički MS
Utorak, 10 Septembar 2019 13:22

Leyen objavlila sastav EC

Izabrana predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen objavlila sastav i raspodjelu resora u novoj Komisiji, prenosi Hina.

Objavljeno u Politika

Vlada Unsko-sanskog kantona (USK) tužila je sindikate osnovnog i srednjeg obrazovanja koji su ušli u drugu sedmicu generalnog štrajka, odnosno Kantonalnom pravobranilaštvu naložila da od Općinskog suda u Bihaću traži privremenu mjeru zabrane provođenja štrajka.

Objavljeno u BiH

Jučer oko 12,00 sati patrola policije je prilikom obilaska perona autobusne stanice na trgu I.Krndelja u Mostaru, uočila i kontrolirala tri osobe, strane državljane, prenosi Hercegovina.info

Objavljeno u BiH

Građani sa strepnjom iščekuju naredne poteze političara koji uporno ignorišu jasne znakove sistema ranog upozoravanja na rizik od mogućeg sukoba

Objavljeno u BiH

Teško stanje u ovim rudnicima je samo vrh ledenog brijega totalne zapuštenosti rudarskog sektora u FBiH i samo je pitanje dana kada će rudari drugih rudnika krenuti sa štrajkovima

Objavljeno u Politika