Članak je filtriran: Srijeda, 11 Septembar 2019

Zastupnici u Parlamentu FBiH danas na sjednici razmatraju Informaciju o stanju sedam rudnika uglja koji posluju u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo i analiziraju upravljanje rudnicima sa pregledom rezultata za period od 2009. do 2017.godine.

Objavljeno u Radnički MS

SAD žele da nastave da pružaju pomoć lokalnim zajednicama u BiH, posebno na projektima koji su od direktne koristi građanima, rekao je američki ambasador u BiH Erik Nelson, prilikom današnje prve posjete Bijeljini od preuzimanja ove dužnosti, objavio je BN.

Objavljeno u BiH
Srijeda, 11 Septembar 2019 13:36

Bez dogovora Vlade USK i sindikata obrazovanja

Predstavnici sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja Unsko-sanskog kantona (USK) i članovi Pregovaračkog tima kantonalne vlade nisu ni danas uspjeli postići dogovor o prekidu generalnog štrajka prosvjetnih radnika u ovom kantonu, koji traje već osam dana.

Objavljeno u Radnički MS

Savez sindikata Republike Srpske dostaviće sutra na razmatranje dokument Vladi Srpske za održavanje tematske sjednice o pravima radnika, sa zahtjevom da Vlada donese trogodišnji dokument o povećanju plata za najmanje 10 odsto godišnje, rekla je predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić.

Objavljeno u Radnički MS

Uspješno je okončan današnji sastanak između direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića i direktora JP Elektroprivreda BiH Bajazita Jašarevića, potvrdio je Vrškić za Radiosarajevo.ba.

Objavljeno u Radnički MS

Na sastanku u Vladi Federacije BiH između ministra energije, rudarstva i industrije Nermina Džindića i predsjednika Saveza sindikata radnika rudnika FBiH Sinana Husića postignut je dogovor, saznaje "Avaz".

Objavljeno u Radnički MS

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da se raduje sastanku sa novoizabranim rukovodstvom Evropske komisije, naročito sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Laslom Trošanjijem, navodeći da je veoma važno što on dolazi iz Mađarske, objavila je RTRS.

Objavljeno u Politika
Srijeda, 11 Septembar 2019 11:32

SDA traži hitnu isplatu plaća rudarima

SDA traži od resornog ministarstva, Vlade FBiH, Elektroprivrede BiH i uprava rudnika da intenziviraju svoje napore i omoguće hitnu isplatu zarađenih plata rudarima.

Objavljeno u Radnički MS

Vlasnik bihaćkog Autoservisa Bagrameli odlučio je prije godinu dana da ukine radnu subotu. Na taj potez odlučio se zbog narušenog zdravlja i sebe i radnika kao i želje da više vremena provedu sa porodicama.

Objavljeno u Atrakcije

Beograd se zahvalio Kini zbog toga što će podržati srpsku vojsku isporukom bespilotnih letjelica i druge vojne opreme.

Objavljeno u Magazin