Članak je filtriran: Subota, 14 Septembar 2019

Kada su u pitanju najave da će nakon Kongresa SDA biti i riješen postojeći zastoj u formiranju vlasti, Izetbegović je kazao da se nadao da će se ta kriza riješiti i prije Kongresa

Objavljeno u Politika

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović obratio se danas na Sedmom Kongresu stranke na čijem je čelu.

Objavljeno u Politika

Osoba inicijala B. M., rođen 1953. godine, izvršila je samoubistvo skokom s 10. sprata Opće bolnice “Prim. Dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Objavljeno u BiH
Subota, 14 Septembar 2019 10:27

Galić tvrdi da Fazlić i Mektić izmišljaju

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić početkom avgusta potvrdio je za medije da je imao dva susreta sa naoružanih hrvatskim graničarima na teritoriji BiH koji su vraćali migrante u pokušaju prelaska granice s Hrvatskom. On je, kako je kazao, još prije godinu o tome upoznao sve nadležne institucije, javlja Patria.

Objavljeno u BiH

Dan nakon što je Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, najavio "sječu" direktora u Šumskim gazdinstvima (ŠG) u RS koja su poslovala negativno, većina direktora tih gazdinstava ne namjerava samoinicijativno podnijeti ostavke, te su pozvali nadležne da dođu i kontrolišu njihov rad.

Objavljeno u BiH

BiH sa svojom etničkom, kulturnom i konfesionalnom građom nalazi se u srcu Balkana i njena sigurnost je za našu zemlju uvijek od ključnog značaja, poručio je turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan.

Objavljeno u Politika
Subota, 14 Septembar 2019 10:11

Odnos SDA i HDZ je odnos dva naroda

Sedmom Kongresu SDA prisustvuju brojni gosti iz drugih političkih partija, kao i predstavnici ambasada u BiH.

Objavljeno u Politika

Novinari hrvatskog portala Index.hr pitali su Zagrepčane da li znaju šta uopšte znače neke riječi iz “novohrvatskog”, koje su vještački stvorene kao zamjena za strane riječi koje se svakodnevno koriste, kao što su kondom, emotikon i slično.

Objavljeno u Atrakcije

"Moramo razlikovati dva pojma: Politički ciljevi su legitimni, ali postavlja se pitanje legitimnosti sredstava kojima se ti ciljevi ostvaruju. Ako vi najavljujete destrukciju BIH, to je nelegitimno. Ako imate cilj da BiH bude građanska, to je legitiman cilj", rekao je Halid Genjac, uoči današnjeg Kongresa SDA.

Objavljeno u Politika
Subota, 14 Septembar 2019 09:18

Tonu i po marihuane sakrio u stočnu hranu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srbije i Uprave granične policije zaplijenili su 1.480 kilograma marihuane na graničnom prelazu Gradina sa Bugarskom i uhapsili jedno lice.

Objavljeno u Atrakcije