Članak je filtriran: Četvrtak, 19 Septembar 2019

Hrvatski predsjednik Kolinda Grabar Kitarović ponovo je stala na stranu revizionista Drugog svjetskog rata otkrivši spomenik fra Bernardu Sokolu, koji je septembru 1944. godine prijavio Nijemcima korčulanske partizane, kasnije strijeljane, navodi portal "Telegram".

Objavljeno u Atrakcije

Senad Basarić (59) iz Mostara, koji osumnjičen za ubistvo svoje nevjenčane žene Irme Forić (53), inače uposlenice Granične policije BiH, negirao je da je ubio Irmu rekavši da je ona preminula nesretnim slučajem, potvrdio nam je njegov advokat Omar Mehmedbašić.

Objavljeno u BiH

Sibirskog šamana koji je pješice krenuo na dug put do Moskve kako bi istjerao vraga iz predsjednika Vladimira Putina, uhapsila je ruska policija, doznaje se u četvrtak.

Objavljeno u Atrakcije

Svi zahtjevi sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja USK ispunjeni su u omjeru od 100% na današnjim pregovorima sa Vladom USK, izjavila je za Radnički media servis Zehra Hadžić, predsjednica Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja USK.

Objavljeno u Radnički MS

Federalna vlada je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela nekoliko zaključaka u vezi sa RMU Banovići jer se Nadzorni odbor oglušio o zahtjev Vlade i nije sazvao Skupštinu

Objavljeno u Radnički MS

Nemam sredstava za osiguranje adekvatnog branioca, a od onoga kojeg mi je austrijski sud dodijelio malo imam koristi, napisao Basarić

Objavljeno u BiH
Četvrtak, 19 Septembar 2019 10:43

Šta je Dodik ponudio Šaroviću?

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković govorio je sinoć na posebnoj sjednici Narodne Skupštine Republike Srpske o sastanku lidera PDP-a, SDS-a i SNSD-a Branislava Borenovića, Mirka Šarovića i Milorada Dodika koji je održan u tajnosti i bez prisustva medija.

Objavljeno u Politika

Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Federacije Bosne i Hercegovine, Kantonalni odbor Sarajevo, uputio je premijeru Edinu Forti i Vladi KS zahtjev za povećanje osnovice plaće prosvjetnih radnika u 2020. godini sa 315 KM na 380 KM.

Objavljeno u Radnički MS

Nekadašnji defanzivac Barton Albiona Kelvin Majnard ubijen je u Amsterdamu. Kako je potvrdila policija u Holandiji, a prenio BBC sport, u toku je istraga i ispitivanje svjedoka kojim će se utvrditi počinioci krivičnog dela. Kako se navodi, osumnjičene su dvije osobe koje su pobjegle na crnom skuteru.

Objavljeno u Atrakcije
Četvrtak, 19 Septembar 2019 09:49

Mia Borisavljević osigurala noge na 200.000 eura

Pjevačica Mia Borisavljević osigurala je noge u Švajcarskoj na čak 200.000 evra, pišu beogradski mediji.

Objavljeno u Atrakcije